Sadece İngiltere’de vardı İstanbul’a da yapılıyor! İmamoğlu, tarihi projeyi duyurdu: Bakanlığa sunuldu

Sadece İngiltere’de vardı İstanbul’a da yapılıyor! İmamoğlu, tarihi projeyi duyurdu: Bakanlığa sunuldu

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un için tarihin en büyük projesini duyurdu. Bu proje sadece İngiltere’de vardı. Artık İstanbul’da. İşte İki kıtayı birbirine bağlayacak dev projenin detayları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cüneyt Özdemir’in programında İstanbul için planlanan dev projeleri paylaştı. İmamoğlu, Avrupa ve Anadolu yakalarını birleştirecek yeni metro hattı Hızray’ı tanıttı. Bu proje, İstanbul’un ulaşım tarihinde bir dönüm noktası olacak..

HIZRAY: İSTANBUL’UN YENİ BOĞAZ GEÇİDİ

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul’a 65 kilometrelik yeni metro hattı kazandırdıklarını ve 63 kilometrelik hattın inşasının devam ettiğini belirtti. En dikkat çekici açıklama ise Marmaray’a rakip olarak geliştirilen Hızray projesi oldu. İmamoğlu, Hızray’ın bir yıl içinde inşa sürecinin başlayacağını duyurdu..

img-4351.jpeg

İKİ YAKAYI HIZLA BİRLEŞTİREN PROJE

Hızray, Sabiha Gökçen Havalimanı ile Beylikdüzü arasında bir bağ kurarak iki yakayı hızlı bir şekilde birleştirecek. Proje, diğer metro hatlarıyla entegrasyon sağlayarak İstanbul’un ulaşım ağını güçlendirecek.

İSTANBUL TARİHİNİN EN BÜYÜK PROJESİ

İmamoğlu, Hızray’ın İngiltere’de hayata geçirilen bir projeden ilham alındığını ve İstanbul için tarihi bir yatırım olduğunu vurguladı. Hızray, 74 kilometrelik mesafeyi 53 dakikada alacak ve 13 istasyonla şehrin dört bir yanına hizmet verecek. 6 milyar dolarlık bu dev proje, uluslararası görüşmelerle destekleniyor ve İstanbul’un ulaşım altyapısını köklü bir şekilde dönüştürecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN