Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu

Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiyenin dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girdiğini açıkladı. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmek olduğunu söyleyen Özvar, Türkiye'de 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim gördüğünü belirtti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye öğrenim gören uluslararası öğrenci sayısını açıkladı.

'HEDEFİMİZ, DÜNYADA İLK 5’E GİRMEK'

Uluslararasılaşmanın, YÖK ve üniversiteler için stratejik hedef olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özvar, şunları söyledi:

"Bu hedef, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Planları içinde de yer almış bir hedeftir. Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir.

Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz, uluslararası öğrenci sayısında dünyada ilk 5’e girmektir. Dünyanın farklı yerlerinden gelen uluslararası öğrenciler ülkemizde barış ve huzur içinde eğitim hayatlarına devam etme olanağı bulmaktadır"

'GÖÇMEN SORUNU OLARAK BAKMAK YANLIŞ'

Uluslararası öğrencilere karşı olumsuz algı oluşturulduğunu belirten Prof. Dr. Özvar, Uluslararası öğrencilerin mevcudiyeti Türk vatandaşı öğrencilerimiz için herhangi bir hak kaybına neden olmamaktadır. Bu bakımdan, uluslararası öğrenciler konusuna bir düzensiz sığınmacı ya da göçmen sorunu olarak bakmak yanlış bir tutumdur." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN