Hakim tepe TSK kontrolünde

Hakim tepe TSK kontrolünde

Türk askeri İdlib ve Afrin arasındaki bölgeye en hakim tepeye, Dar’ül İzze’ye yerleşti. Bölge kaynaklarından alınan bilgilere göre 500 asker, 15 tank ve 60 ağır zırhlı araçla üs kurdu. Dar’ül İzze’nin bölgenin kontrolü için çok önemli olduğunu belirten kaynaklar, İdlib halkının durumdan çok memnun olduğunu, kendilerini güvende hissettiklerini ifade etti.

HİLAL ÖZTÜRK/ÖZEL HABER 

Türkiye İdlib’de çatışmasızlığın kalıcı hale getirilmesi amacıyla TSK özel birliklerini görevlendirdi. Suriye iç savaşında ilk kez çatışmadan bir bölgeye konuşlanan TSK özel kuvvetler, İdlib’in en kritik öneme sahip noktasına, Dar’ül İzze’ye yerleşti. Bu noktanın hem İdlib hem de Afrin’i de kontrol edebilmek adına çok stratejik bir konuma sahip olduğu belirtiliyor.

Karar’ın bölge kaynaklarından aldığı bilgilere göre 500 özel kuvvetler askeri, 15 tank ve 60 ağır zırhlı araç bu bölgeye konuşlandı. Bu noktada Afrin’deki tüm hareketliliğin gözlemleneceği ve gerektiğinde müdahale edilebileceği ifade ediliyor.

TSK’nın, İdlib şehir merkezi ve yakın bölgede üs ve kontrol noktaları oluşturmak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. TSK’nın önümüzdeki bir ay içinde İdlib’de konuşlanmasını tamamlaması öngörülüyor. Bu süreçte 15 askeri konvoyun daha İdlib’e geçeceği belirtiliyor. İdlib halkının Türk askerinin bölgede olmasından çok mutlu olduğunu ifade eden bölge kaynakları, kendilerini uzun zamandır ilk kez güvende hissettiklerini bildirdi. Provakasyon ve çatışma yaşanmaması adına tedbirler alındığı ve tüm muhalif grupların teyakkuzda olduğu ifade ediliyor.

TSK şehir merkezi ve yakınlarında kuracağı üs ve kontrol noktalarıyla çatışmasızlık süreci için faaliyetlerini sürdürürken, Afrin’deki hareketlilik de gözetlenecek. Şehirdeki siviller ve muhaliflerin can güvenliğiyle ilgili tedbirler alınacak. Rejim güçleriyle çatışma, provakatif saldırılar gibi güvenlik ihlalleri ile ilgili güvenlik tedbirleri artırılacak. Bu noktadan sonra evlerini terketmek zorunda kalan sivillerin yeniden şehre dönmeleri için çalışmalar yapılabilecek. TSK’nın tüm bu sürecin sonunda Afrin operasyonu için harekete geçeceği belirtiliyor. Afrin operasyonu için yıl sonuna kadar bir tarih belirlendiği ancak bölgedeki gelişmelerin planlamaları değiştirebileceği ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN