100 yıldır kayıptı! 32 milyon dolara alıcı buldu

100 yıldır kayıptı! 32 milyon dolara alıcı buldu

Avusturyalı modernist resam Gustav Klimt'e ait "Bayan Lieser'in Portresi" adlı tablo Viyana'da düzenlenen bir açık artırmada 32 milyon dolara alıcı buldu. Yaklaşık 100 yıldır kayıp olduğu düşünülen tablo, sanat dünyasında büyük yankı uyandırdı. Alıcının kimliği kamuoyuna açıklanamadı.

Resam Gustav Klimt "Bayan Lieser'in Portresi" eserini 1917 yılında, ölümünden bir yıl önce yapmaya başladı. Tablonun 1918 ile 1925 yılları arasında Lieser ailesine hediye edildiği düşünülüyor. Portrenin, o dönemde Viyana sosyetesinde yüksek statüye sahip olan ailenin kızlarından birine ait olduğu tahmin ediliyor.

Portre, 1926 yılında son kez sergilendikten sonra 1960'lara kadar kayboldu. 1960'larda yasal bir selefi tarafından satın alındı ve mirasa yoluyla şimdiki sahibine geçti.

Tablo, Nazi döneminde ele geçirilen sanat eserleriyle ilgili Washington ilkeleri kapsamında satışa çıkarıldı. Bu satış, kayıp sanat eserlerinin yeniden keşfedilmesi ve geri döndürülmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

Klimt'in en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen tablo, Viyana merkezli Kinsky Müzayede Evi'nde 32 milyon dolarlık satış fiyatı ile de rekor kırdı. Alıcının kimliği kamuoyuna açıklanamadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN