Cem Yılmaz'ın emaneti beyazperdede

Cem Yılmaz'ın emaneti beyazperdede

Cem Yılmaz’ın yazıp-yönettiği ‘Karakomik Filmler’ serisinin ikinci filminde 60’ar dakikalık ‘Deli’ ve ‘Emanet’ filmleri tek seansta izleyiciyle buluşuyor. ‘Deli’de sevdiği kıza kavuşmaya çalışan taksicinin başına gelenlere üzülecek, ‘Emanet’te ise Acun Ilıcalı’nın yarışmasında şöhret olmaya çalışan dansçı ile reality şovların haline kahkahalarla güleceksiniz.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bu hafta 4’ü yerli 9 film vizyona giriyor. Haftanın öne çıkan filmi ‘Karakomik Filmler 2-Deli ve Emanet’ ünlü yönetmen ve komedyen Cem Yılmaz’ın senaryosunu da yazdığı Karakomediler serisinin ikinci filmi olarak izleyiciyle buluşuyor. Cem Yılmaz, Cem Davran, Zafer Algöz, Özge Özpirinçci, Celil Nalçakan, Can Yılmaz, Çağlar Çorumlu, Büşra Develi, Tansu Biçer, Saba Tümer, Özkan Uğur, Emin Gürsoy gibi başarılı oyuncuların rol aldığı  film,  ilkinde olduğu gibi 60’ar dakikalık iki ayrı filmden oluşuyor. Serinin ilk filmi Ekim 2019’da vizyona girmiş, altı haftada 700 bin kişi tarafından izlenmişti.

20-01/16/7.jpg

Dizinin ikinci serisinde yer alan ‘Deli’ filmi en büyük hayali sevdiği kızın karşısında oturmak olan bir taksicinin, gece mesaisinde başına gelen dramatik olayları konu ederken; televizyonlardaki reality şovlara mercek tutan ve Acun Ilıcalı’nın da rol aldığı ‘Emanet’ filmi yetenek yarışmalarına katılıp bu sayede şöhret olmanın hayalini kuran bir danşçının komik hikayesini anlatıyor. Cem Yılmaz’ın bu yıl sinemada iki film birden gösterme tavrının arkasında önceki yıl sinema salonu işletmecisi Mars Group’la yaptığı bilet fiyatları tartışmaların ardından kendi filmlerinde izleyiciye bir biletle iki film birden izletme derdinin olduğunu bir kez daha hatırlamakta fayda var. Haftanın iddialı yapımlarından tarih, aksiyon türündeki ‘Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı’ filminin senaryosunu TRT ekranlarında izleyiciyle buluşan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ ve Atilla Engin kaleme almış. Yönetmenliğini Kamil Aydın’ın yaptığı film Fatih Sultan Mehmet’in Avrupa seferlerini, öncü askerler konumundaki Akıncılar birliği üzerinden anlatıyor.

20-01/16/8.jpg
Karakomik Filmler 2-Deli ve Emanet

Filmde Emre Kıvılcım, Levent Özdilek, Ece Çeşmioğlu, Serdar Gökhan ve Ebru Özkan gibi oyuncular rol alıyor. Dünyada 40 ülkede gösterilecek film, Amerika’da 12 eyalette birden vizyona giriyor. Filmin vizyona girmesiyle ayrıca film adına bir e-ticaret sitesi kuruldu ve filmde öne çıkan 100 kadar ürün internetten satın alınabilecek.  Kadir Genç ve Volkan Adıyaman’ın yönettiği ‘İstasyon’ filmi bir annenin kızını doğum gününde kaybettikten sonra akıl hastanesine düşmesini ve ardından intikam için onu öldürenlerin peşine düşmesini konu ediniyor. Güneş Cyrina Özek, Burak Ergün ve Volkan Uygun gibi oyuncuların rol aldığı film gerilim türünde beyazperdeye yansıyor. Haftanın diğer yerli filmi fantastik macera ‘Peri: Ağzı Olmayan Kız’ ise Santral’de yaşanan büyük patlama sonucu insanların belli uzuvlarında eksiklerle doğduğu post-apokaliptik dünyada, hayatta kalma mücadelesi veren ağzı olmayan kız Peri’nin hikâyesini anlatıyor. 

20-01/16/1-1579207364.jpg
Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı

Bugün vizyona giren son dönem Japon sinemasının yıldızı parlayan yönetmenlerinden, Altın Palmiye’ye layık görülen ‘Shoplifters’ filmine imza atan Hirokazu Kore-eda’nın yeni filmi ‘Saklı Gerçekler’, hayatı üzerine bir kitap yazan ünlü Fransız aktris Fabienne’in, kitabının yayımlanmasının akabinde uzun süredir görüşmediği kızı Lumir ve ailesiyle bir araya gelmesini konu ediniyor. Dram türündeki filmde Fabienne’i Fransız sinemasının ünlü oyuncusu Catherine Deneuve canlandırıyor. Filmde Fabienne’nin kızı rolünü yine Fransız sinemasının büyük oyuncularından Juliette Binoche üstlenirken, Ethan Hawke, Clémentine Grenier, ve Ludivine Sagnier’de filmde rol alan diğer oyuncular.

20-01/16/2-1579207385.jpg
Saklı Gerçekler

Film, yönetmenin diğer filmlerindeki başarı öyküsünün dışında sadece bu usta oyuncuların performansını görmek için izlenmeye değer. Haftanın ikinci yabancı yapımı ‘Dolittle’nin baş rolünde  BAFTA ve Altın Küre sahibi Yahudi asıllı Amerikalı oyuncu Robert Downey Jr. yer alıyor. ‘Demir Adam’, ‘Sharleck Holmes’ gibi filmlerdeki oyunculuğuyla tanınan Downey filmde karısının ölümünden sonra konuşabildiği hayvan dostlarıyla efsanevi bir adada inzivaya çekilen veteriner Dr. John Dolittle’i canlandırıyor. 

Stephen Gaghan’ın yönettiği filde  Downey’e Michael Sheen, Antonio Banderas, Ralph Ineson ve Jessie Buckley gibi ünlü oyuncular eşlik ediyor. 

20-01/16/3-1579207400.jpg
İstasyon

Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle çocuk izleyiciler de unutulmadı. Çocuklar tatilin ilk haftasında komedi animasyon  ‘Kuzular Firarda: Uzay Parkı’ devam filminde Shaun ve çiftlikteki arkadaşlarının bu kez uzaydan misafirleri Lu-La ile yaşadıkları maceraları izleyecek. Rasmus A. Sivertsen’in yönettiği ‘Kirpi ve Saksağan: Sevimli Uzay Kahramanları’ animasyon filminde ise ay’a ulaşmak için gerçekleşen uluslararası yarışmaya katılan Luca ve arkadaşlarının hikâyesi çocuklara eğlenceli dakikalar geçirtecek.

20-01/16/4.jpg
Kirpi ve Saksağan

YOLU PARİS’TEN GEÇEN BİR EL

Yönetmenlik koltuğunda Jérémy Clapin’in yer aldığı ‘Bedenimi Kaybettim’ animasyon filmi, dünya prömiyerini 72. Cannes Film Festivali’nin ‘eleştirmenler haftası’ bölümünde yaptı ve  ‘eleştirmenler haftası büyük ödülü’nün sahibi oldu. Şu an ‘En İyi Animasyon’ dalında Oscar için yarışan film yedi yaş üzeri bütün izleyiciler için Başka Sinema kapsamında vizyona giriyor.

20-01/16/5.jpg
Kuzular Fİrarda: Uzay Parkı

Ünlü ‘Amelia’ filminin de senaristi olan  Guillaume Laurant’ın ‘Happy Hand-Mutlu El’ isimli kitabından uyarlanan film,  kütüphaneci Gabrielle ve kurye Naoufel’in aşk hikâyesini kesiştiren kopmuş bir elin hastanedeki buzdolabından kaçarak vücudunun geri kalanını bulmak üzere Paris’te çıktığı yolculuğu konu alıyor. Paris’te bir laboratuvardan kaçan bu kesik elin ait olduğu bedeni bulmak için yapmayacağı şey yoktur. Bedeninden kopmuş yalnız bir el için Paris sokaklarının barındırdığı tehlikeler onu yıldırmaz ve kısa zamanda kütüphaneci Gabrielle ile motorla pizza dağıtan Naoufel’in kırık aşk hikâyesinin düğüm noktası olur.

20-01/16/6.jpg
Bedenimi Kaybettim

Animasyon tarzında , ancak Asyalı animatörler için alışılmadık bir akışkanlığa sahip olan film melankolik diyalogları ve Dany Levy’in yaptığı müziklerleriyle dikkati çekiyor. 

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN