Evdeki güvelerden kurtulmanın kolay yolu! Tek bir kaşığı yetiyor, biraz serpin doğal yolla hemen kurtulun

Evdeki güvelerden kurtulmanın kolay yolu! Tek bir kaşığı yetiyor, biraz serpin doğal yolla hemen kurtulun

İnsan sağlığı için ciddi tehlikeleri bulunmasa da temizlik konusunda birçok kişinin gözüne batan güvelerden çok basit bir yolla kurtulabilirsiniz. Tek bir kaşık ile sizi rahatsız eden güvelere elveda diyebilirsiniz. İşte detaylar…

Kelebekleri de içeren Lepidoptera böcek takımının bir parçası olan güveler, insan sağlığına herhangi bir zarar vermezler ki bulundukları ortamlarda rahatsızlık verebilir. Bilinen en az 160.000 güve türü varken, bu türlerden yalnızca birkaçı evlere girer. Evinin içine güve girmesinden rahatsız olan kişiler ise oldukça basit yöntemlerle bu dertten kurtulabilir. İşte günlerden kurtulmanın doğal yolları…

adsiz-tasarim-001.jpg

SEDİR AĞACINDAN YARDIM ALABİLİRSİNİZ

Sedir ağaçları en büyük güve kovucu olarak bilinir. Dolayısıyla evinizin her yerini sedir ağacıyla doldurabilirsiniz. Peki ama nasıl? Sedir yağını suyla seyreltilerek bir sprey şişesinde muhafaza edebilir ve evin etrafına sıkabilirsiniz. Buradan gelen koku hem güveleri hem de böcekleri evinizden uzaklaştıracaktır.

adsiz-tasarim-2-001.jpg

DÜZENLİ SÜPÜRME İŞLEMİ

Güvelerin akşam evin içine doldurmasındaki en büyük etken toz ve kirdir. Dolayısıyla evinizi düzenli süpürmek güvelerden kurtulmanın en önemli yoludur. Güvelerin bıraktı yumurta ve larvaların büyümesini önlemek için sık sık süpürge yapmanız ve toz bezlerini düzenli olarak yıkamanız gerekir.

adsiz-tasarim-1-001.jpg

SİRKE İLE GÜVELERDEN KURTULUN

Güve sorununa yardımcı olması için sirke kullanın. Larva veya yumurta bulduğunuz bölgeleri sirke ve su solüsyonuyla yıkayıp fırçalayın. Bir kaşık dökmeniz bile yeterli olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN