Işın kılıçlarının düellosu Beyazperde'de... İşte vizyondaki filmleri

Işın kılıçlarının düellosu Beyazperde'de... İşte vizyondaki filmleri

'Beyazperde'de 3’ü yerli 9 yeni film var. Bu haftanın öne çıkan filmi ise yolu sinemaya düşen herkesin tutkunu olduğu Yıldız Savaşları’nın son filmi Skywalker’ın Yükselişi. Üçlemenin son filminde Ren Şövalyesi olan Ben Solo’nun galaksideki hükmünü korumak için son Jedi Rey ile olan mücadelelerini izliyoruz. Ayşe Lebin Katı'nın sunumuyla vizyondakiler Ve Kayıt'ta.

Üçü yerli olmak üzere sinema salonlarında bu hafta 9 yeni film var. Yerli yapımlardan öne çıkan film youtuber Oğuzhan Uğur’un oynadığı Recep İvedikvari komedi filmi Kırk Yalan olurken, yabancı yapımlardan ise efsanevi seri Yıldız Savaşları’ın son filmi Skywalker’ın Yükselişi oldu.

HAFTANIN FİLMLERİ VE KAYIT'TA:

STAR WARS: SKYWALKER'IN YÜKSELİŞİ

İzleyen herkesin bağımlısı olduğu serinin son filminde efsanevi kötü Darth Vader’ın torunu , Luke Skwalker’ın yeğeni ve prenses Leila’nınn oğlu Ben Solo’nun iktidar mücadelesini izliyoruz. Serinin ilk iki filminde dedesinin mirasını devam ettirmeye çalışan Ben Solo içindeki karanlığı dinleyerek galaksinin hakimi olma yolunda ilerliyordu. Duygularından tamamen arınan Ben Solo ren şövalyesi olarak Kylo Ren adını alıyor. Kylo Ren büyük lider Snoke’u öldürmesinin ardından emellerine kavuşarak İlk Düze'nin yeni lideri oluyor. Ancak galaksiyi de zalim yönetimi inim inim inletiyor.

19-12/19/star-wars-1576758937.jpg

Öbür tarafta son Jedi’ Rey, hocası Luke’un ayak izlerini takip ederek bu acımasız düzene başkaldırıyor. Film Kylo Ren ve Rey arasındaki çatışmalardan ibaret değil. Çünkü Kylo Ren düzendeki yerini  yalnızca dış mihraklara karşı değil içerdeki hainlere karşı da korumaya çalışıyor. Güçte kalabilmek için giderek acımasızlaşan Kylo Ren, onu yenmek için sürekli çalışan Rey, tekrar ortaya çıkan Ren Şövalyeleri ve Direniş arasındaki mücadele galaksideki tüm dengeleri yeniden değiştirecek.

SKANDAL/BOMBSHELL

Vizyonun diğer bir öne çıkan ismi olan Skandal ise 2 sene önce başlayan Metoo hareketinin beyazperdedeki başarılı yansımalarından. 2018’de Harvey Weinsteinin taciz mağdurlarının komuoyu önüne çıkmasıyla başlayan meetoo hareketi birçok ünlü kadının kapalı kapılar arında yaşananları dile getirdiği bir harkete dönüşmüştü. Bomshellde beyazperdede yeni görmeye başladığımız ve daha çok göreceğimiz hikayelerden birisi. Film Fox News’un 2017’de ölen CEO'su Roger Ailes’a yöneltilen taciz iddialarını konu alıyor.

19-12/19/skandal.jpg

Kanalın eski sunucularından Gretchen Carlson'ın Ailes hakkında taciz suçlamasında bulunmasının ardından patlak veren olaylar suçlamalara kanalın popüler ismi Meghan Kellynin de dahil olmasıyla Alies’ın görevden alınmasına kadar gitmişti. Filmde Gretchen Carlson’a Nicole Kidman, Meghan Kelly’e ise Charlize teron hayat veriyor. Margorot robbie ise Kayla Pospisil adında kurgusal karakteri zanlandırıyor. Filmin senaryosunu ise Büyük Açık filminden tanıdığımız ödüllü isim Charles Randolph üstleniyor. Randolp  gerçek ve karmaşık olayları ve sistemleri ekonomi, politika, kumar, cinsel baskının iç içe geçtiği gerçek olayları ustaca anlatmasıyla meşhur bir yönetmen.

KIRK YALAN

Bir tane Recep İvedik bile bizim için yeterince kötüyken şimdi onun açtığı yolda ilerleyen filmler beyazperdeyi işgal ediyor. Karakteristik bir yüze sahip erkek jönleri çok güzel ama mimiği bile olmayan kadınlarla bir araya getiren bu filmler artık eskisi kadar sükse yapmasa da çekilmeye devam ediyor. Azalarak bitmesini umduğumuz filmlerden biri olan 40 Yalan da bu saçma sapan filmlerden biri. Filmde Afrika’dan gelen zehirli  armutlarla tüm Trakyayı karıştıran bir grup moronu izliyoruz.

ELMA

Ema , günümüz  sinemasının en yetenekli yönetmenlerinden biri olarak nitelenen Pablo Larraín’den ezber bozan bir yapım.  Jackie, Neruda, The Club, No gibi filmlerle gişelerde olduğu kadar ödül törenlerine de taht kuran Larrin  EMA; sanat, tutku ve modern aile kavramlarını inceliyor. Başroldeki Gael García Bernal ve Mariana di Girolamo’nun performanslarıyla yıldızlaştığı film, evlat edindikleri 12 yaşındaki oğullarının sebep olduğu bir trajedi yüzünden evlilikleri dağılan bir çiftin sarsıcı hikayesini anlatıyor.

Dansçılık kariyeri istediği gibi gitmeyen Ema, bu olayın etkisiyle başa çıkabilmek için yeniden dansa sarılır. Dünya prömiyerini bu yıl Altın Aslan için yarıştığı Venedik’te yapan film, Toronto ve Londra dahil çok sayıda önemli festivalin programında yer alıyor. Müziklerinde Nicolas Jaar’ın imzası bulunan EMA, Pablo Larrain’in sıra dışı filmografisinin en cesur işlerinden.

 Youtube kanalımıza abone olun > https://www.youtube.com/c/karartv

Ve Kayat'ın tüm bölümleri için tıklayın > https://bit.ly/2r7f5Y7

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN