Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolaymış: Kekleriniz kabarmaya doymayacak

Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolaymış: Kekleriniz kabarmaya doymayacak

Mutfakta kek yapmak en eğlenceli aktivitelerden biridir. Ancak güzel kabaran kek yapmak bazen zor olabilir. Kekin kabarmasının bu yöntemini öğrenince bir daha sönük kekiniz olmayacak. Pastacıların sırrı ifşa oldu! İşte kek kabartmanın bilinmeyen o yöntemi...

Ev yapımı keklerin kabarması ve mükemmel bir dokuya sahip olması, pastacıların sırları arasında yer alıyor. Ancak son keşfedilen bir yöntem, keklerin kabarmasını doruk noktasına taşıyor. İşte, pastacıların gizli silahı...

Krem tartar, pastacılıkta sıklıkla kullanılan bir potasyum tuzudur ve keklerin kabarmasını sağlamak için önemli bir bileşendir. Ancak yeni keşfedilen bir yöntemde, krem tartarın yerine mayonez kullanılmasıyla elde edilen sonuçlar oldukça etkileyici.

MAYONEZLE KEK KABARTMANIN SIRRI

resim-2024-04-20-002603770-001.png

Mayonezin içeriği, yumurta gibi keklerin kabarması için önemli olan bileşenler içerir. Bu nedenle, kek hamuruna bir kaşık mayonez eklenmesiyle keklerin kabarması ve dokusunun mükemmelleşmesi sağlanır. Üstelik, bu yöntemle kekleriniz kabarmalara doymaz ve sonuç mükemmel olur.

Püf noktalarına dikkat edilerek uygulanan bu yöntemle, ev yapımı keklerinizin kabarması ve lezzeti profesyonel pastaneleri aratmayacak düzeyde olabilir. Artık evde kek yaparken, pastacıların gizli silahı olan bu yöntemi deneyerek, keklerinizin kabarmasını ve lezzetini artırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN