Şişe kapaklarındaki o plastiklerin meğer çok büyük işlevi varmış! Ne işe yaradığını duyunca çok şaşıracaksınız

Şişe kapaklarındaki o plastiklerin meğer çok büyük işlevi varmış! Ne işe yaradığını duyunca çok şaşıracaksınız

Şişe kapaklarının altındaki plastiğin ne işe yaradığını herkes merak eder. Meğer onun çok önemli bir işlevi varmış. Şişe kapaklarındaki plastik ne işe yarar? Ne işe yaradığını duyunca çok şaşıracaksınız! Her şişede bulunan o plastik parça...

Günlük hayatta sıkça karşılaştığımız ama genellikle göz ardı ettiğimiz plastik kapak astarlarının aslında ne işe yaradığını merak ettiniz mi? İşte cevabı!

ŞİŞE KAPAKLARINDAKİ PLASTİK NE İŞE YARAR?

Geri dönüşümlü Pco3025 Pco2925 30 mm Yüksek kısa Boyun Mavi Beyaz plastik Soda Su şişesi kapağı-Çin'inŞişe kapağı, plastik Su kapağı

  • Bu minik plastik parçalar, içme suyu, gazlı içecek veya diğer sıvıların bulunduğu plastik şişelerin kapaklarının altında bulunur. Sanki oraya öylesine konmuş gibi görünseler de aslında oldukça önemli bir işlevi vardır.
  • Bu plastik astarlar, conta görevi görür. Yani, kapak açıldıktan sonra sıvının dışarı sızmasını önlerler. Kapak kapatıldığında ise yumuşaklıkları sayesinde şişe ve kapak arasında sıkışarak tam bir sızdırmazlık sağlarlar.
  • Ayrıca, bu astarlar hava ve neme karşı bir bariyer oluşturarak içerideki sıvının raf ömrünü uzatır. Nakliye sırasında veya sıcaklık değişimlerinde kapakların gevşemesini, genleşip büzülmesini engellerler. Böylece, içerideki sıvının dökülmesi veya bozulması gibi durumlar önlenir.

kapak astar

  • Özellikle gazlı içeceklerde, bu astarlar gazın çıkışını geciktirerek içeceğin tazeliğini korur. Bu yüzden, içtiğiniz gazlı içeceği tekrar buzdolabına koymak isterseniz bu astarı atmayın.
  • Şişe kapaklarındaki bu plastik diskler aynı zamanda içme sularında da kullanılır. Suyun tadının yavanlaşmasını önlerken, aynı zamanda şişenin daha önce açılıp açılmadığını gösterirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN