Telefonunuz akıllı ancak şarjınız yavaş mı? Nedenini fazla düşünmeyin: İşte yavaş şarja neden olan 3 kullanım hatası

Telefonunuz akıllı ancak şarjınız yavaş mı? Nedenini fazla düşünmeyin: İşte yavaş şarja neden olan 3 kullanım hatası

Akıllı telefonunuzun yavaş şarj olmasından şikayetçiyseniz bu yöntemler tam size göre. Telefonunuzu değiştirmenize gerek kalmadan yavaş şarj probleminden kurtulacaksınız. İşte yavaş şarja neden olan 3 kullanım hatası…

Teknolojinin gelişmesiyle beraber akıllı telefon modelleri ve kullanıcıları artmaya başladı. Neredeyse her alanda insanlara kolaylık sağlayan akıllı telefonlar bazı problemlere de yol açabiliyor. Bunlardan en önemlisi ise şarj sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Lakin bazı yöntemlerle akıllı telefonunuzun şarjının daha çok gitmesini ve daha hızlı şarj olmasını sağlayabilirsiniz. İşte detaylar…

yeni-proje-1-007.jpg

AKILLI TELEFONLAR NASIL DAHA HIZLI ŞARJ OLUR?

Günlük hayatın vazgeçilmezleri arasına yerleşen akıllı telefonlar her geçen gün hayatın olmazsa olmaz bir parçası haline gelmeye devam ediyor. Öte yandan sürekli yeni modellerin çıkması, yeni özelliklerin sunulması tüketimi artırırken insanlar telefonlara daha çok bağlanıyor. Öte yandan birçok akıllı telefon kullanıcısı telefonları yavaş şarj olduğu takdirde sinirlenip telefon değiştirmeye bile karar veriyor. Lakin telefonunuzun şarjının daha hızlı dolmasını sağlayacak bazı yöntemler bulunuyor.

yeni-proje-2-006.jpg

ARKA PLAN UYGULAMASINI KALDIRIN

Telefonların yavaş şarj olmasındaki en önemli etkenlerden biri arka planda çalışan uygulamalardır. Dolayısıyla telefonunuzu şarja takarken arka planda çalışan uygulamaları kapatmanız daha hızlı şarj olmasına yardımcı olacaktır.

ORJİNAL ŞARJ ADAPTÖRÜ YA DA KABLOSU

Eğer kullandığınız şarj adaptörü ya da kablosu orijinal değilse bu durum telefonunuzun yavaş şarj olmasına yol açabilir. Eğer orijinal şarj aleti kullanırsanız telefonunuz daha hızlı şarj olacaktır. Öte yandan USB kablo uçları telefona her takıldığında gevşeyebilir. Bu durum da telefonun yavaş şarj olmasına yol açar.

yeni-proje-3-005.jpg

KULLANDIĞINIZ GÜÇ KAYNAĞINA DİKKAT EDİN

Telefonun hızlı şarj olmasındaki en önemli etkenlerden biri güç kaynağıdır. Mesela telefonunuzu bilgisayarın USB bağlantısıyla şarj ediyorsanız daha yavaş şarj olur. Hızlı bir şarj için her zaman duvardaki prizleri kullanmak daha uygundur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN