Hem başbakan hem de pilot

Hem başbakan hem de pilot

Tutumlu olduğu gibi uçak kullanmayı da biliyor. Bu iki özelliğini başbakanlık koltuğunda birleştiren Finlandiyalı lider Juha Sipila, resmi ziyaretlerinde uçağını kendi kullanıyor, masrafları da cebinden ödüyor.

inlandiya’nın mütevaziliğiyle bilinen Başbakanı Juha Sipila’nın, resmi ziyaretlerinde uçağını kendi kullandığı ortaya çıktı. Fransız Le Parisien gazetesi, sivil havacılık uzmanı olan Sipila’nın, resmi ziyaretler için kiralanan uçakların masraflarını da kendi cebinden ödediğini belirtti. Başbakanlık görevine gelirken tutumlu olma vaadinde bulunduğu söylenen Finlandiya başbakanının tüm hükümete örnek olduğu ifade edildi.

Göreve geldiğinden bu yana yaptığı 19 resmi ziyaretin hepsinde kiralanan uçakları şahsen kullandığı Başbakanlık sözcüleri tarafından da doğrulanan Sipila, son olarak Avrupa Birliği’nin 60’ıncı yıldönümü için İtalya’nın başkenti Roma’da yapılan toplantıya katılmak için kiraladığı uçağın pilotluğunu yaptı. Sipila ayrıca geçen yılki Moğolistan ziyaretinde tam beş bin kilometrelik bir uçuş da gerçekleştirdi. Eski bir iş adamı olan 55 yaşındaki Sipila, 2015 yılının mayıs ayından bu yana Finlandiya Başbakanlığı görevini yürütüyor.

17-04/02/02kr16-ucakkakaka.jpgJuha Sipila, en uzun uçuşunu geçen yıl ülkesine beş bin kilometre uzaklıktaki Moğolistan’a giderek gerçekleştirdi. Sipila, son olarak AB’nin 60’ıncı yıldönümü için İtalya’nın başkenti Roma’ya uçtu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN