İki Altın Ayı ‘Beden ve Ruh’un

İki Altın Ayı ‘Beden ve Ruh’un

67. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde hem Fipresci hem de ‘en iyi film’ Altın Ayı ödülünü Macar Yönetmen Ildiko Enyedi’nin yazıp kamera arkasına geçtiği ‘Beden ve ruh’ filmi kazandı. Film, Budapeşte mezbahasının iki çalışanı arasında yaşanan bir aşk hikayesini anlatıyor.

Almanya’da 1951 yılından beri düzenlenen Altın Ayı Ödülleri sahiplerini buldu. Başkent Berlin’de, 67. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde (Berlinale) dağıtılan ödüller Berlinale Palast sinemasında düzenlenen törende sahiplerini buldu. Jüri başkanlığı Hollandalı yönetmen Paul Verhoeven tarafından yapılan festivalde Altın Ayı ödülüne ‘Beden ve ruh’ filmiyle Macar yönetmen Ildiko Enyedi layık görüldü. Başrollerinde Morcsányi Géza, Alexandra Borbély ve Zoltán Schneider yer aldığı yapım, madde ve zihin ikiliğini temel alan bir aşk hikayesini anlatıyor. Festivalde ayrıca ‘en iyi yönetmen’ dalında ‘Gümüş Ayı’ ödülünü ‘Umudun diğer tarafı’ (Toivon tuolla puolen) filmiyle Finlandiyalı yönetmen Aki Kaurismaeki alırken, ‘en iyi erkek oyuncu’ ödülü Thomas Arslan’ın ‘Aydınlık Geceler’ (Helle Naechte) filmindeki rölüyle Avusturyalı oyuncu Georg Friedrich’e verildi.

Festivalin ‘en iyi kadın oyuncu’ ödülünü Güney Koreli yönetmen Hong Sangsoo’nun ‘On the Beach at Night Alone’ filminde oynadığı rolle Kim Min-hee aldı. ‘Jüri büyük ödülü’ Fransız yönetmen Alain Gomis’in yönettiği ‘Felicite’ filmi layık görüldü. ‘En iyi senaryo’ dalındaki Gümüş Ayı ödülünü ‘A Fanstatic Woman’ filmiyle Şilili Sebastin Leilo ve Gonzalo Maza alırken, ‘kısa metraj’ dalında Altın Ayı ödülünü Portekizli yönetmen Diogo Costa Amarante ‘Cidade Pequena’ adlı filmiyle kazandı. Jürisinde Oliver Hirschbiegel, Anne-Cathrine Paulisch ve Aylin Tezel’in yer aldığı Amnesty (Uluslararası Af Örgütü) ödülü ise yönetmen Everardo Gonzalez’in ‘La libertad del diablo’ (Devil’s Freedom) filmine layık görüldü.

Yönetmen Derya Durmaz’ın projeleri ‘Amerika Otobüsü’ Berlinale Ortak Yapım Marketi ödülünü aldı. Yapımcı Nefes Polat da 10 bin euro kazandı. 2016 yılında 53. Antalya Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Antalya Film Forum’da Kurmaca Pitching Platformu’nda finale kalan 12 projeden biri olan film, ailesiyle Türkiye’de bir mülteci kampında yaşayan ve yaptığı bir hata üzerine kamptan kaçan Irak’lı bir erkek çocuğunun hikayesini anlatıyor.

Fipresci Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu Ödülleri ‘Yarışma’ bölümünde Altın Ayı’ ‘Beden ve Ruh’a, ‘Panorama’ bölümünde yönetmen Julia Murat’ın ‘Pendular’ filmine, Forum bölümünde ise yönetmen Mary Jirmanus Saba’nın ‘Shu’our akbar min el hob’ filmine verildi. Bu jürilerde Türkiye’den Alin Öjeni Tasçıyan ve Kerem Akça da görev yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN