İstanbul Kartal'da bir bina çöktü

İstanbul Kartal'da bir bina çöktü

İstanbul Kartal'da yedi katlı bir bina çöktü. 14 daireli ve 43 kişinin yaşadığı binanın bodrum katında en az 20 işçinin çalıştığı bir tekstil atölyesi bulunuyor. Olayın ardından itfaiye ekipleri sevk edilirken, AFAD ekipleri de enkazın olduğu noktaya hareket etti. Şu anda kadar binanın enkazından 6 kişi yaralı olarak kurtarıldı. 2 vatandaşın da cansız bedenine ulaşıldı. Diğer yaralılara ulaşmak için ise zamana karşı bir yarış veriliyor. Mahalle sakinleri ve muhtar, binadaki tüm dairelerin dolu olduğunu ancak olay yaşandığını sırada içeride kaç kişinin olduğu hakkında bir bilgilerinin olmadığını açıkladı. Kartal Belediyesi, çöken bina hakkında yıkım kararı bulunmadığını açıkladı. İstanbul Valiliği bir kriz masası oluşturarak çalışmalarına başladı.

Bugün saat 16.00 sıralarında İstanbul Kartal'da 7 katlı bir bina çöktü. Resmi kayıtlarda 43 kişinin yaşadığı binanın bodrum katında ise en az 20 işçinin çalıştığı ruhsatsız bir tekstil atölyesi olduğu belirtiliyor. İlk gelen bilgilere göre bina enkazı altında kalan çok sayıda vatandaş var. Olayın meydana gelmesinin hemen ardından bölgeye itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Arama ve kurtarma çalışmalarında 1 kişi yaralı olarak enkazdan çıkarıldı.

19-02/06/fotograf-maltepede-patlama-sonrasi-6-katli-coktu-_9542_dhaphoto2.jpg

Kartal Belediyesi olayın arından çöken bina hakkında herhangi bir yıkım kararı bulunmadığını açıklarken, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

BAKAN SOYLU: 4 KİŞİYİ ENKAZDAN ÇIAKRDIK

Gece saatlerinde açılama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, enkazdan 4 kişinin çıkartıldığını birinin durumunun ağır olduğunu belirtti. 

Şehircililk Bakanı Murat Kurum ise, yıkılan binanın çevresindeki 7 binanın emniyet amaçlı boşaltıldığını belirtti.

VALİ YERLİKAYA: 3 KAT KAÇAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olay yerinde yaptığı açıklamada, çöken binanın son 3 katının ruhsatsız olduğuna vurgu yaparak, "Zamana karşı bir yarış içerisindeyiz. Önceliğimiz insanları kurtarmak. Bu olay bizi çok derin üzdü. Bizim bu enkazın altında yaralılarımız inşallah onlara ulaşmak için ekiplerimiz çalışıyor. Buradaki arama kurtarma çalışmasının sessiz bir ortamda yapılabilmesi için vatandaşlarımızın bize yardımcı olması lazım. Ekiplerimize zorluk çıkarılmamasını kendilerinden rica ediyorum" açıklamasında bulundu.

Çalışmaların devamında açıklamalarını sürdüren Yerlikaya “1 ağır yaralı 7 vatandaşımız kurtarıldı. 9 yaşında bir çocuk enkaz altında, konuşuyoruz, kurtaracağız.” ifalerini kullandı.

19-02/06/218190b5-7ad3-4562-a228-4c58b8be5a15.jpg

İSTANBUL VALİLİĞİ: 6 KİŞİ KURTARILDI, 2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, resmi Twitter hesabından bir açıklama yayınladı. Olay ve kurtarma çalışmalarına dair bilgiler veren Yerlikaya, enkazın altından 6 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını, 2 kişinin ise cansız bedeninin çıkarıldığını ifade etti.

19-02/06/valilik-aciklama.jpg

 19-02/06/valilik-aciklama-1.jpg

BİR KİŞİ YARALI OLARAK KURTARILDI

Meydana gelen çökmenin ardından enkazın altından insan sesleri geldiği tespit edilmişti. Ekipler, 1 saatlik çalışmanın ardından bir kadını enkaz altından yaralı olarak kurtarmayı başladı. İlk tedavisi yapılan kadın, ambulansla hastaneye götürüldü.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı açıklamayla Kartal'da çöken binaya ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Açıklamada, "Adli Yargı sınırlarında olan Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak üzerinde bulunan 7 katlı binanın çöktüğünün öğrenilmesi üzerine; derhal soruşturma başlatılarak, Başsavcılığımızca bir Cumhuriyet Başsavcı vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilerek olay yerine intikal etmiş olup, olayla ilgili gerekli inceleme ve araştırmalar titizlikle yürütülmektedir." denildi.

19-02/06/5cdd160b-93f2-4698-8dfa-293f04935056.jpg

Olay yerinden gelen ilk görüntülere göre binanın altında kalan vatandaşlar var. Bina yola doğru çöktü, AFAD ekiplerinin de olay yerine gelmesi bekleniyor. Tüm itfaiye ekipleri şu anda arama kurtarma çalışmasına katılıyor.

ÖZ: KOLON KESİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Bu arada Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, yaptığı açıklamada, binadaki kaçak konfeksiyon atölyesinin belediyelerinin zabıta ekiplerince tespit edilerek kapatıldığını bildirdi.

"Binanın taşıyıcı kolonlarına hasar verilmiş mi?" şeklindeki soru üzerine ise Altınöz, "Bu Yeşilyurt Apartmanı. Bizim Başkan Yardımcımızın da ailesinden... Aileden aldığımız bilgiler doğrultusunda şunu rahatlıkla söylüyorum, kolon kesilmesi söz konusu değil." dedi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, Kartal'da çöken binayla ilgili yayın yasağı kararı verdi.

19-02/06/20190206_2_34783329_41394409.jpg

Civar ilçelerden de itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Çevredeki vatandaşlar ilk anda enkaza müdahale etmeye çalıştı. Tanıklar, binanın enkazından ses geldiği bilgisini paylaştı.

19-02/06/a3156ceb-14bf-4bbe-a741-3e80eafbac6d.jpg

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "Olay yerindeki kurtarma personelimize ilaveten ihtiyaç halinde çalışmak üzere çevre illerden de personel temin ediyoruz" açıklamasında bulundu.

MALTEPE'DE DAHA ÖNCE DE 7 KATLI BİNA ÇÖKMÜŞTÜ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN