İstanbul seçimleri için YSK'da yeni mesai

İstanbul seçimleri için YSK'da yeni mesai

İstanbul seçim sonuçları için yapılan olağanüstü itirazlarda gözler, bir kez daha YSK'da. İlçe kurullarından gelen raporları inceleyecek Kurul'un, İstanbul görüşmesi başladı. Peki, YSK nasıl bir karar verebilir? Seçim itirazlarına ilişkin 3 olasılık gündemde.

31 Mart İstanbul seçim sonuçları için yapılan olağanüstü itirazlarda gözler, bir kez daha Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) çevrildi. Kurul, itirazları görüşmelerine 14:30 itibariyle başladı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece seçim sonuçlarına, MHP ise İstanbul'un tümü ve Maltepe seçim sonuçlarına yönelik olağanüstü itirazda bulunmuştu.

YSK, söz konusu başvuruların ardından ara kararlar verdi. İstanbul'daki ilçe seçim kurullarınca toplam 46 bin 447 seçmenin durumunun ve sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük olduğu iddiasının araştırılması istendi.

YSK NASIL BİR KARAR VEREBİLİR?

İddiaları araştıran İstanbul'daki 39 İlçe Seçim Kurulu raporlarını YSK'ya gönderdi. YSK üyeleri, bugünden itibaren İlçe Seçim Kurulu'nun raporları inceleyecek. Bu sürecin ardından da İstanbul seçim sonuçlarıyla ilgili son karar verilecek.

Birinci olasılık: BÜYÜKŞEHİR SEÇİMİ İPTALİ

NTV'nin haberine göre, Seçimin iptali ve yenilenmesine karar verebilir, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını iptal edebilir. Aynı adaylar ve aynı seçmen kütükleri ile 2 Haziran'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim yenilebilir.

İkinci olasılık: İKİ İLÇEDE SEÇİM İPTALİ

Maltepe ve Büyükçekmece'de tam kanunsuzluk gerekçesiyle birinde ya da ikisinde seçim iptali kararı verebilir. İki ilçe belediye başkanlığı seçimi de 2 Haziran'da aynı aday ve seçmen listesiyle tekrarlanabilir.

Üçüncü olasılık: OLAĞANÜSTÜ İTİRAZIN REDDİ

İstanbul seçimine dönük işlemler tamamlanmış olacak. Ekrem İmamoğlu, belediye başkanlığı görevine devam edecek. YSK kesin sonuçları ilan edecek.

'SANDIKTA FETÖ İZİ' İDDİASI

Bu arada İstanbul seçimleriyle ilgili dün AA, dikkat çeken bir iddia öne sürdü. İstanbul'da seçimlerde usulsüzlük iddiasıyla sandık kurulu başkan ve üyeleri hakkındaki soruşturmada 43 şüphelinin FETÖ'yle irtibatlı olduğu öne sürüldü. 43 şüpheliden 2'sinin ByLock kullanıcısı olduğu, 41'inin Bank Asya'ya para yatırdığı iddia edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN