İtalya'da Orhan Pamuk'lu Fazıl Say'lı bir 'Heves'

İtalya'da Orhan Pamuk'lu Fazıl Say'lı bir 'Heves'

B.G. Perdisa'nın kaleme aldığı 'İtalya'da Bir Heves' okuyucuları sıradışı bir yolculuğa çıkarıyor. Kitapta, Bologna'da okuyan Türk kızı Heves ile Alman arkadaşı Nel'in maceraları üzerinden Anadolu'ya uzanan bir hikaye anlatılıyor. Fazıl Say'dan Orhan Pamuk'a Cem Adrian’a kadar birçok isim satır aralarında konuk oluyor.

"Sen kalk İstanbul'dan İtalya'nın kızıl kenti Bologna'ya okumak için git ve en yakın arkadaşın bir Alman olsun..." Marmara ve Bologna üniversitelerinden mezun olan ve İtalya'da yaşayan gazeteci-yazar B.G. Perdisa'nın imzasını taşıyan 'İtalya'da Bir Heves'te Avrupa'nın en eski üniversitesi olan Bologna Üniversitesi'nde okuyan Türk öğrenci Heves ile okulun tek Alman öğrencisi Nel'in yaşadıkları, özgün bir hikaye ile konu ediliyor. Kültürlere, dünyaya ve dostluğa bu kadim kentten açtıkları pencereden bakan ikilinin yaşadıkları, İtalyanlarla ilgili kitapların yazmadığını, TV'lerin anlatmadığını da okuyucuyla buluşturuyor. Bir politik dönem romanı olan 'İtalya'da Bir Heves'e konuk olan Orhan Pamuk, "Türk edebiyatının yirminci yüzyıldaki en büyük şairiyle en büyük romancısı olacak Yahya Kemal Beyatlı ve Ahmet Hamdi Tanpınar..." diyor. Öyleyse Türk edebiyatının yirminci yüzyıldaki devleri Nazım Hikmet ile Yaşar Kemal’i nereye koymalı?!

20-01/08/italyada-bir-heves-1578476207.jpegB.G. Perdisa 'İtalya'da bir heves'

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN