Kadir Gecesi ne zaman? 2019 yılı Kadir Gecesi için geri sayım

Kadir Gecesi ne zaman? 2019 yılı Kadir Gecesi için geri sayım

Kadir Gecesinin ne zaman olduğu 2019 yılında da merak ediliyor. Ramazan-ı Şerif’in içerisinde yer alan ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesine kısa bir süre kala, Kadir Gecesinin ne zaman olduğu araştırılıyor. İşte 2019 Kadir Gecesinin tarihi ve diğer detayları…

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e Kur’an-ı Kerim’in vahiy edildiği gün olarak bilinen ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesine günler kaldı. Bu günü dua edip, tespih çekip ve namaz kılarak idrak edecek olan Müslümanlar, Kadir Gecesinin ne zaman olduğunu araştırıyor. Bu gecede bol bol dua edip, nafile ve tesbih namazları kılacak ve Allahü têâlâdan bolca af dileyecek Müslümanlar, Kadir Gecesinin bu yıl hangi gün olduğunu sorguluyor. Kadir Gecesi bu yıl 31 Mayıs Cuma günün 1 Haziran Cumartesi gününe bağlayan gece idrak edilecek. İşte Kadir Gecesi ile ilgili aradıklarınız…

Kadir Gecesi bu yıl ne zaman?

Bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi 2019’da 31 Mayıs Cuma’yı 1 Haziran Cumartesi’ye bağlayan gece idrak edilecek. Müslümanlar bu gece çeşitli dua, tesbih ve namazlarla Allahü têâlâdan af dileyecek.

Kur'an-ı Kerim'de Kadir Gecesinin önemi

Kadir Gecesi’nden Mekke devrinde nazil olan ve Kur'an-ı Kerim'in doksan yedinci sûresi olan beş ayetlik Kadir Suresi’nde bahsedilir. Bu surede Kur'an-ı Kerim'in indirildiği Kadir Gecesi’nden bahsedildiği için bu sureye Kadir Suresi denmiştir. Kadir, ‘azamet’ ve ‘şeref’ demektir. Kur'an-ı Kerim'i Kadir gecesinde indirdiğini ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirmiştir. Bakara suresinin 185. ayetinde de Kur'an-ı Kerim'in Ramazan ayında indirildiği beyan edildiği için Kadir gecesinin Ramazan ayında bulunduğu net bir şekilde anlaşılmaktadır.

19-05/24/kadir-gecesi-ne-zaman-2019-yili-kadir-gecesi-icin-geri-sayim.jpg

Kur'an-ı Kerim'de Kadir Gecesinden Kadir Suresi’nde bahsedilmiştir:

1. Şüphesiz ki biz Kur'an-ı Kerim'i kadir gecesinde indirdik.
2. Kadir gecesi nedir, nereden bileceksin?
3. Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.
4. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için inerler de inerler.
5. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN