KKTC'den Maraş kararı: Mülkiyet hakkına saygılı adımlar atacağız

KKTC'den Maraş kararı: Mülkiyet hakkına saygılı adımlar atacağız

KKTC hükümeti, 1974'ten beri kapalı olan ve 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Maraş'ın açılması için çalışmalarını sürdürüyor. KKTC Dışişleri Bakanı Özersay "İncelemeden sonra Maraş'la ilgili karar vereceğiz. Maraş'ı sivil hayatın parçası haline getirmek için çalışacağız. Mülkiyet hakkına saygılı olarak adımlar atacağız, statüko kırılacak" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti, 1974'ten beri kapalı olan ve 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Maraş'ın açılması için çalışmalara hız verdi.

Maraş'ın geleceğini yakından ilgilendiren bir envanter çalışması yapılacak. KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay çalışma yapacak heyete başkanlık ediyor.

NTV canlı yayında çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Dışileri Bakanı Özersay "Arazi çalışmasına bugün başlıyouz. Envanter çalışması kararını bugün uygulamaya koyuyoruz. İncelemeden sonra Maraş'la ilgili karar vereceğiz. Maraş'ı sivil hayatın parçası haline getirmek için çakışacağız. Bugünkü durumu devam ettirmeyeceğiz. Mülkiyet hakkına saygılı olarak adımlar atacağız, statüko kırılacak "diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN