Konya'lı şehidinin cenazesine yaralı komutanı katıldı

Konya'lı şehidinin cenazesine yaralı komutanı katıldı

TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı harekâtında şehit olan Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Akgül'ün cenazesi, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirildi. Şehidin üniformasını giyen kız kardeşi Fatma Nur Akgül, ağabeyini asker selamıyla karşıladı. Konyalı şehit Tankçı Sözleşmeli Er Nurullah Seçen'in cenazesine ise aynı saldırıda yaralanan komutanı Uzman Çavuş Sedat Kurtoğlu da katıldı.

Şehidin cenazesi, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda annesi Zeynep, babası Mustafa Akgül ile yakınları, Amasya Valisi Osman Varol, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgenaral Özkan Edip Akgülay, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı tarafından karşılandı.

Akgül'ün cenazesini şehidin üniformasını giyerek asker selamı veren kız kardeşi Fatma Nur Akgül ve yakınları gözyaşı döktü. Akgül'ün cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere karayoluyla memleketi Çorum'un Alaca ilçesine götürüldü.

18-02/05/1-1517832790.jpg

Taziye ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Alaca Belediye Başkanı Eyvaz, şehidin yarın memleketine getirilmesini beklediklerini dile getirerek, "Şehidimizi yarın son yolculuğuna uğurlayacağız. Ailesi başta olmak üzere TSK’mızın ve ilçe halkımızın başı sağ olsun" diye konuştu.

Şehit Aygül’ün, askerlik görevine başlamadan önce bir özel şirkette reklamcılık işiyle uğraştığı belirtildi. Şehidin 3 kardeşi olduğu, 1.5 yıldır nişanlı olduğu ve evlilik hazırlığı yaptığı, yaz başında da evleneceği öğrenildi.

18-02/05/22-1517832838.jpg

KONYALI ŞEHİDİN CENAZESİNE KOMUTANI DA KATILDI

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Tankçı Sözleşmeli Er Nurullah Seçen'in cenazesi Konya'ya getirildi. Şehit Seçen'in cenazesi, askeri uçakla getirildiği Konya Havalimanı'nda askeri ve mülki erkan tarafından karşılanırken törene, aynı saldırıda ayağından yaralanan şehidin komutanı Uzman Çavuş Sedat Kurtoğlu da katıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Seçen'in cenazesi, bugün memleketi Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak.

Suriye'nin Afrin kentinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda PKK/YPG'li teröristlerin tanka düzenlediği saldırıda şehit olan 5 askerden Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu'nun cenazesi, uçakla memleketi Şanlıurfa'ya getirild

ŞEHİT AĞABEYİNİN KAMUFLAJINI GİYDİ

Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu'nun cenazesini, Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Vali Abdullah Erin, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, şehidin İzmir'de oturan annesi Yasemin, babası Mehmet ve kız kardeşi Ayşe Ceren ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Törende, şehit ağabeyinin kamuflajını giyen kız kardeşi Ayşe Ceren'i ve annesi Yasemin Çubukçu'yu kadın askerler teselli etmeye çalıştı.

Uçaktan alınarak cenaze aracına konan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, uzun araç konvoyu eşliğinde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek morga kondu.

18-02/05/se-1517821143.jpg

Şehit Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu'nun cenazesi, öğle vakti Ulu Cami'de düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

1 YIL SONRA ACI TESADÜF

Afrin’i PKK/YPG’li teröristlerden temizlemek için sürdürülen Zeytin Dalı harekâtında teröristlere her gün ağır darbe vuruluyor. Burseya Dağı başta olmak üzere bir çok kritik nokta terörist unsurlardan tamamen temizlendi. Harekât sırasında sivillerin zarar görmemesi için azami özen gösteriliyor. Planlı operasyon devam ederken, önceki gün PKK/YPG’li teröristlerin hain saldırısında TSK’ya ait bir tank isabet aldı. Bu saldırıda Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu, beş kahraman arkadaşıyla birlikte şehit oldu.

Öte yandan  Teğmen Çubukçu’nun, Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarıyla yaşanan çatışmada 2017 Şubat’ta şehit olan Piyade Teğmen Furkan Yayla ile devre arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Furkan Yayla için 13 Şubat 2017’de memleketi Giresun’un Görele ilçesindeki cenaze törenine katılanlar arasında Muhammed Cihangir Çubukçu da vardı.

Anne Hülya Yayla oğlunun cenaze töreninde ayakta durmakta güçlük çekerken ona destek olanlardan biri de Teğmen Çubukçu’ydu. Acı tesadüf yürekleri dağlarken şehit Çubukçu’nun İzmir’de yaşayan babası Mehmet Çubukçu, annesi Yasemin Çubukçu ve kız kardeşi Ayşe Ceren Çubukçu, dün Kilis’e gitti. Ailenin yapılacak DNA testinden sonra cenazeyi alacağı belirtilirken, şehidin memleketi Şanlıurfa’da toprağa verileceği öğrenildi.

İKİ ASKER İÇİN TÖREN

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit düşen 2 asker için ilk tören, dün sabah Gaziantep’te düzenlendi.

Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan alınan Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu (28) ve Piyade Uzman Çavuş Ali Yılmaz’ın (25) naaşları, askeri kortej eşliğinde Gaziantep Havalimanı’na götürüldü. Törenin ardından, şehitlerin cenazeleri Hava Kuvvetleri’ne ait uçakla memleketleri Elazığ ve Isparta’ya uğurlandı.

‘DÖNDÜĞÜNDE NİŞAN YÜZÜĞÜ TAKACAKTI’

Tanka yapılan saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fevzi Gürsu, memleketi Elazığ’da defnedildi. Mevlana Camii’nde yapılan cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin babası Murat Metin ve annesi Fevziye Gürsu gözyaşlarına hâkim olamazken, sözlüsü Duygu da güçlükle ayakta durdu. Gürsu’nun naaşı, 8. Kolordu Komutanlığı Şehitliği’nde toprağa verildi. Arkadaşı Tevfik Erol, “Afrin’e gideceği için gururluydu. Şehit olan arkadaşları için çok üzülmüştü. Evlilik hazırlığı içindeydi. Döndüğünde nişan yüzüğü takılacaktı fakat şehit oldu” dedi.

Afrin’de Türk tankına düzenlenen saldırıda şehit olan Fevzi Gürsu, Elazığ’da binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN