Kutuplarda oruç nasıl tutulacak?

Kutuplarda oruç nasıl tutulacak?

Güneşin 24 saat batmadığı kutup dairesinde yaşayan Müslümanların hangi saatlerde oruç tutacağı ile ilgli yeni fikirler ortaya atıldı.

İsveçli Müslüman din adamları, bu sene Kutup Dairesi içerisinde oruç vaktinin nasıl olacağı ile ilgili yeni bir yöntem bulduklarını açıkladı.

İsveç İslam Derneği'nden Muhammed Kharraki, AFP ajansına verdiği demeçte "Sadece orucu ne zaman açacağımızı değil, aynı zamanda orucun ne zaman başlayacağını da hesaplamamız gerekiyor" dedi.

Önceki yıllarda Kutup Dairesi içindeki yerlerde yaşayan Müslümanlar, oruçlarını daha güneydeki yerlerin imsakiyesine göre tutuyorlardı.

Bu hafta Avrupalı ve İsveçli imamlar arasında yapılan toplantıdan, bu Ramazan'da yeni bir yöntemin uygulanması kararı çıktı. Yeni yönteme göre, güneşin ilk yükselmeye başladığı an imsak, aşağı doğru inişinin durduğu an ise iftar vakti olacak.

Din adamları, Ramazan'a bir hafta kala bu yönteme göre bir imsakiye hazırlama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN