2015 İmsakiye: Ramazan ne zaman başlayacak?

2015 İmsakiye: Ramazan ne zaman başlayacak?

Ramazan ne zaman başlıyor? ilk oruç ne zaman tutulacak ? İlk teravih namazı hangi gün kılınacak? İşte 2015 İmsakiye takvimi...

Ramazan ayı 18 Haziran Perşembe günü başlıyor. 17 Haziran gecesi Müslümanlar ilk sahura kalkacak. İlk teravih namazı 17 Haziran Çarşamba günü kılınacak. Onbir ayın sultanı Ramazan ayı bu hafta başlıyor. Müslümanların kutsal olarak saydığı "Ramazan" ayı içindeki en önemli gece olarak kabul edilen "Kadir Gecesi" bu sene 13 Temmuz Pazartesi Günü'ne denk geliyor. Kadir Gecesi, İslam dinine göre, Kur'anı Kerim'in vahiy yoluyla İslam peygamberi Hz. Muhammed'e  gönderilmeye başlandığı gece olarak kabul edilir. 

17 Haziran Çarşamba günü ilk sahur

Ramazan ayının başlangıcı Halife Hz.  Ömer zamanında hazırlanan Hicri Takvim' göre düzenlenir. Ramazan ayı, Hicri takvime göre yılın dokuzuncu ayı.  Hicri Takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar, miladi takvimden 11 - 12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan ayı her sene miladi takvimde öne kayar. Geçen sene Ramazan ayı 28 Haziran Cumartesi günü başlamıştı. Bu sene ise Ramazan ayı 18 Haziran Perşembe günü başlıyor. 

Ramazan Bayramı 17 Temmuz'da kutlanacak

2015 Ramazan Bayramı ise 17 Temmuz Cuma günü kutlanacak. Ramazan Bayramı, Müslümanların oruç tutma ayı olan Ramazan ayının ardından 3 gün boyunca kutlanan dini bayramın adı olarak kabul edilir.  Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan "Arefe günü" olarak kabul edilir.

İmsakiye Takvimi'ne ulaşmak için Tıklayın

http://www.diyanet.gov.tr/tr/namazvakitleri

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN