Malazgirt Jandarma Komutanı hain saldırıda şehit oldu!

Malazgirt Jandarma Komutanı 
hain saldırıda şehit oldu!

Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ve eşi, 2 araç tarafından çapraz ateşe tutuldu. Kulaksız ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Olay anne ve babaya söylenemedi...

[Karar]

Muş - Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız eşi ve kızıyla beraber otomobilinde silahlı saldırıya uğradı.

15-07/27/1-1438026848.jpg

Jandarma Komutanı Kulaksız şehit olurken, kızı hafif yaralarla saldırıdan kurtuldu.  

İlçe Jandarma Garnizon Komutanı İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Arslan Kulaksız, eşi ve kızı ile birlikte mesai bitiminde evlerine gittikleri sıra otomobili arıza yaptı.

2 araç tarafından çapraz ateşe tutuldu

Otomobilden inen Kulaksız, aracını kontrol ettiği sırada kendisini takip eden 2 araç tarafından çapraz ateşe tutuldu. Şahıslar olay yerinden kaçarken, Binbaşı Kulaksız ve kızı yaralandı.

15-07/27/binbasi-arslan-kulaksiz-640x325-1438026711.jpg

Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Malazgirt devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Binbaşı Kulaksız'dan acı haber geldi

Binbaşı Kulaksız kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı, kızının sağlık durumunun iyi olduğu ve eşini yaralanmadığı belirtildi.

15-07/27/1-1438027174.jpg

Olay sonrası bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi.

Vali'den açıklama

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Malazgirt ilçe merkezinde eşi ve çocuğuyla birlikte bulunduğu otomobiline, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit olduğunu bildirdi.

Büyükersoy, "Milletimizin başı sağolsun" dedi.

Saldırının ardından, teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Güvenlik güçleri, ilçeye giriş çıkışlarda güvenlik önlemlerini arttırarak araçları tek tek kontrol ediyor.

Anne ve babasına haber verilemedi

Şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın, Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyündeki baba ocağında yas var.
      
Ortaova köyünde şehidin babaevinde kalan ablası Emine Şallı'ya, kardeşinin şehit edildiği haberi, askeri yetkililer tarafından verildi. Kulaksız'ın babası Ömer (85) ile annesi Nevriye Kulaksız'a (80), sağlık sorunları nedeniyle acı haber verilemedi.

15-07/28/teror1.jpg
      
Olayın duyulması üzerine şehidin babaevi ile evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Arslan Kulaksız'ın, ağabeyi Dursun Kulaksız'ın 1990'da Amasya'da Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'ne ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybettiği ve şehit binbaşının oğluna ağabeyinin adını verdiği öğrenildi.

"Çok zor şartlarda okuyup bu mertebeye geldi"

Şehidin ilkokul arkadaşı Salih Ak, şehit Arslan Kulaksız'ın köylerindeki 3'üncü şehit olduğunu söyledi.
      
Kulaksız'la ilkokulu beraber okuduklarını ifade eden Ak,  "Bizden sonra liseyi Merzifon'da okudu, sonra askeriyeye geçti. Gayet sakin ve dürüst bir kişiydi. Garibanlıktan yetişti, her zaman sağlam kişiliği vardı. Çok zor şartlarda okuyup bu mertebeye geldi" dedi.

15-07/28/teror2.jpg   
Ak, şehit binbaşı ile en son geçen yıl yeğeninin düğünü için geldiği köyde görüştüklerini belirtti.

Komşusu Alaattin Sayan da Kulaksız'ın zor şartlar altında yetiştiğini dile getirerek, "Bütün köy halkı çok seviyordu. Geçen yıl geldiğinde görüşmüştük" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN