NATO Genel Sekreteri'nden hava operasyonu açıklaması

NATO Genel Sekreteri'nden
hava operasyonu açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin PKK'ya karşı kendini savunmaya hakkı olduğunu, ancak çatışmaların gereksiz yere tırmandırılmaması gerektiğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik hava operasyonlarıyla ilgili olarak Norveç radyosu NRK'ya açıklamalarda bulundu.

Deutsche Welle'in haberine göre, her devletin kendini savunma hakkı olduğunu vurgulayan Stoltenberg, “Terör saldırılarına karşı kendini savunmak Türkiye'nin hakkıdır, ancak tedbirlerin ölçülü olması ve gereksiz yere çatışmaların tırmanmasına katkı sunmaması önemlidir” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg ayrıca Türkiye'nin savunmasının çok güçlü olduğunu, PKK'ya karşı NATO'dan yardım isteyeceğini düşünmediğini söyledi.

Önümüzdeki salı günü, Türkiye'nin talebi üzerine 28 NATO ülkesinin büyükelçilerinin eksiksiz olarak katılacağı bir toplantı düzenlenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN