‘Para istesem Çin’e giderdim’

‘Para istesem Çin’e giderdim’

Fenerbahçe’nin büyük umutlarla kadrosuna kattığı Max Kruse, Sarı-Lacivertli takıma gelecek sezonlarda Avrupa kupalarında forma giyebilmek için geldiğini belirtti. Türkiye’yi para için tercih etmediğini söyleyen Alman futbolcu “Konu para olsaydı Fenerbahçe’ye değil, Çin’e giderdim” dedi.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Alman futbolcu Max Kruse, Sarı-Lacivertli takıma para için değil gelecek sezonlarda Avrupa kupalarında forma giyebilmek için geldiğini belirtti.  Ülkesindeki Kicker dergisinin bu hafta kapağında yer alan 31 yaşındaki futbolcu, röportajında Sarı-Lacivertli takımı neden tercih ettiğini şöyle anlattı: “Kimin ne düşündüğü umrumda değil. Ben gelecek sezonlarda Avrupa’da oynayacak bir takım seçme imkanına sahip oldum. Kendime zaman tanıdım ve hislerimi dinledim. Gelecek yıllarda Fenerbahçe ile uluslararası arenada forma giyeceğime eminim. Konu para olsaydı çoktan zengin olmuştum. Konu para olsaydı Fenerbahçe’ye değil, Çin’e giderdim. Bremen’den ayrılmak Werder Bremen’e karşı değil aksine kendim için bir karardı. Başka bir ülkede, 13 yıldır Bundesliga’da kazandığım başarıları ispatlamak istiyorum.” 

Yeni sezon hazırlıklarının sürdüğü Topuk Yaylası’nda Fenerbahçe Televizyonu’na da açıklamalarda bulunan Kruse, hazırlık dönemi ve takıma adaptasyon süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Takımdaki arkadaşlık ortamının üst seviyede olduğuna da vurgu yapan Kruse “Daha önce Almanya’da bulunmuş oyuncularla konuştum. Mehmet Ekici, Tolga Ciğerci, Tolgay Arslan gibi takım arkadaşlarımla buraya gelmeden önce iletişime geçtim. Geldikten sonra da buradaki arkadaşlık ortamının son derece üst seviyede olduğunu gördüm. Tabii yine de bir dil sorunu oluyor. Biraz daha zaman geçtikten sonra Türkçe öğrenmeye başlayınca en azından o dil bariyerini aşacağımı düşünüyorum. Arkadaşlık gerçekten çok iyi bir seviyede” şeklinde konuştu. 

Tolgay, Mehmet ve Tolga Ciğerci gibi takımda aynı dili konuşabilen arkadaşlarının olmasını avantaj olarak değerlendiren Alman yıldız “Başlangıçta aynı dili konuşmak bir avantaj ve bu avantajı kullanıyorum. Onun dışında Almancanın dışında staff bize yardımcı oluyor. Birkaç kelime de olsa Türkçeyi öğrenmeye başladım. Bunu da geliştireceğime inanıyorum. Futbolun içerisinde birlikte paylaştığınız çok şey var ve umarım bu sezon birçok maçı beraber kazanacağız” dedi. 

KANARYA'DA MESUT HAREKETLİLİĞİ

Gelecek sezon mutlaka şampiyonluk kazanmak isteyen Fenerbahçe, Mesut Özil transferinde ciddileşiyor. Türk asıllı Alman süperstar Mesut Özil, Arsenal Kulübü’nden yıllık 18 milyon euro civarında bir ücret kazanıyor. Fenerbahçe, Mesut’un maaşının 6 milyon eurosunu Arsenal’in ödemesini talep ederken, 9 milyon euroluk kısmı sponsor desteği ile yarı yarıya ödemenin hesaplarını yapıyor. Arsenal’le 2021 yılı haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan yıldız orta sahanın 1 yıllık kiralık olarak kadroya katılması da planlanıyor. Öte yandan Sarı-Lacivertli taraftarlar Mesut Özli’i ikna etmek için Twitter’da ‘#FenerSeniBekliyorMesut’ hashtagiyle dünya gündeminde 1. sıraya yerleşirken, bu durum İngiliz basınında da geniş yer aldı.

MURİQİ TRANSFERİ ARNAVUT BASININDA

Fenerbahçe’nin Kosovalı santrfor Vedat Muriqi’i transfer etmesi, Arnavut basınında geniş yankı buldu. İnsporti adlı online spor gazetesi, Muriqi’in transferinin birkaç gündür gündemde olduğunu, Kosovalı futbolcuyla Serie A ekiplerinin de ilgilendiğini yazdı.  Sözleşmenin detaylarına yer verilen haberde, transfer sonrası Muriqi’in altyapısından yetiştiği Kosova’nın Prizren şehrindeki Liria Kulübünün de FIFA kuralları doğrultusunda 300 bin euro yetiştirme bedeli alacağı kaydedildi. Lajmi.net haber sitesi ise transferi okuyucularına “Vedat Muriqi’in Fenerbahçe’deki baş döndürücü maaşı” başlığıyla duyururken, Muriqi’in önce Galatasaray ile anlaşmaya vardığını ancak Kosovalı golcünün eski kulübü ile Sarı-Kırmızılıların anlaşamadığını yazdı. Telegrafi.com da “Rüya gerçek olduğunda” başlığı verilirken Gazeta Blic’in Arnavutça yayını ise “Muriqi pembe dizisi sona erdi” başlığını kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN