Putin'den nükleer rest: Biz de yeni füze geliştirmek zorunda kalabiliriz

Putin'den nükleer rest: Biz de yeni füze geliştirmek zorunda kalabiliriz

Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) sona ermesinin nedeni olarak ABD'yi göstere Rusya Devlet Başkanı Putin "Eğer ABD'nin orta menzilli füze geliştirdiğine dair güvenilir bilgi elde edersek, biz de geliştiririz" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den orta menzilli füzelerle ilgili yazılı bir açıklama geldi. Putin, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın sona ermesinden ABD'yi sorumlu tuttu. Putin, "ABD anlaşmadan çekilmekle uluslararası güvenliğini tehlikeye soktu" dedi.

Putin ayrıca kontrolsüz silah yarışının başlayabileceğine dikkat çekti. Açıklamada Rusya'nın tek taraflı olarak taahhütlerini yerine getirmeye devam edeceği, ancak mütekabiliyet esasına göre hareket edeceğini belirtildi. Putin, "ABD'nin füze konuşlandırmadığı yerlere biz de konuşlandırmayacağız" açıklamasını yaptı.

Putin bir de çağrıda bulunarak "Güvenliğin sağlanması ile ilgili müzakereler geç olmadan başlatılmalıdır. Bunun için hazırız" dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ile imzaladığı, menzili 500 ila 5 bin 500 kilometre olan ve nükleer başlık takılabilen füzelerin yasaklanmasını öngören INF'den tek taraflı çekileceğini açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce, Rusya'nın INF'den çekilmesini öngören yasa tasarısını imzalamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN