Ramazan ayında sıkça karşılaşılan sağlık sorunları

Ramazan ayında sıkça karşılaşılan sağlık sorunları

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, oruç tutarken beslenme ve sağlık konularında herkesin daha dikkatli olması gerekiyor. Siz de oruç tutarken sağlığınıza mutlaka özen gösterin.

Ramazan ayında sıklıkla karşılaşılan sağlık problemlerini, önceden bilip önlem alırsanız çok daha rahat bir Ramazan ayı geçirmeniz mümkün. İşte karşınıza çıkması mümkün sorunlar ve onların çözümleri.

Düşük Tansiyon

Oruç tutan kişiler özellikle öğleden sonra tansiyon düşmesi ile karşılaşabilir. Bu düşüşün sebebi, vücuda az miktarda sıvı alınması ve tuz kaybıdır. İftardan sahura kadar belirli aralıklarla sıvı tüketimi artırılarak, oruç süresince vücutta mümkün olduğu kadar sıvı bulunması sağlanabilir.

Kabızlık

Oruç süresince vücuda sıvı alınmaması bağırsakların işlevselliğini olumsuz yönde etkiler. Bir de buna ek olarak rafine ve lifsiz besinlerle besleniyorsanız kabızlık problemi çekmeniz mümkün. İftardan itibaren düzenli sıvı tüketimine önem verir ve lifli gıdaları da ihmal etmezseniz, bu sorunla karşılaşma ihtimalinizi fazlasıyla azaltabilirsiniz.

Baş Ağrısı

Baş ağrısı özellikle akşamüstü saatlerinde görülen ve insanın iftara az vakti kalmışken strese girmesine sebep olan bir sorun. Kan şekerinin düşmesi de bunda etkili olabilir. Baş ağrısı eğer birkaç saat sürerse kusma gibi durumlara bile sebep olabilir. Bu noktada önem vermeniz gereken, sahurda nasıl beslendiğiniz. Eğer ağır hamurlu ve şekerli tatlılar tüketirseniz böyle sorunlarla karşılaşmanız çok olası, ancak hafif sütlü tatlılar tercih ederseniz kan şekerinizi kolayca dengeleyebilirsiniz.

Mide Yanması

Midenizin oruç süresince boş kalması mide salgılarından kaynaklanmakta olan birçok mide rahatsızlığına davetiye çıkarır. Eğer midenizde bilinen bir rahatsızlık varsa, oruç tutmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Ayrıca iftar öğününün hemen ardından çay kahve gibi kafein içeren içeceklerden uzak durmanız da midenizi rahatlatacaktır. Mideniz için dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de baharatlar. Baharatların yoğun kullanımı da Ramazan boyunca midenizi yoracaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN