Ramazan ayını daha rahat geçirmek için yola çıktılar

Ramazan ayını daha rahat geçirmek için yola çıktılar

Kuzey ülkelerinde güneş geç batıp erken doğduğu için oruç tutulacak süre 22 saati buluyor. İsveç, Norveç ve Finlandiya'da yaşayan Müslümanlar ise daha güneydeki vatanlarına gitmek için yollara düştü.

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle güneşin geç saatlerde batıp erken doğmasıyla İsveç, Norveç, Finlandiya gibi kuzey ülkelerinde yaklaşık 22 saat oruç tutulacak. İsveç’in en kuzeyinde bulunan Kiruna ile Norveç’in kuzeyindeki Tromsö şehirlerinde oruç tutma süresi 21 saat 55 dakika olacak. Stockholm, Oslo ve Helsinki’de ise 20 saat oruç tutulacak. Uzmanlar, iftar ile imsak arasının 3-4 saat olacağı bölgelerde, çalışanların özellikle iftar sonrasında yoğun su tüketmelerinin önemine dikkat çekiyor. Avrupa ve kuzey ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları da Ramazan ayını Türkiye’de geçirmek için akın akın yurda geliyor. Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi ile İskandinavya ülkelerinde günde ortalama 19-21 saat oruç tutan Müslümanlara geçmiş dönemlerde daha güneydeki ülkeleri baz alarak sahur ve iftar yapmaları tavsiye ediliyordu.

Kuzeyde yaşayanlara detaylı Ramazan rehberi

Güneşin yaz aylarında neredeyse hiç batmadığı İsveç, Norveç gibi İskandinav ülkelerindeki Müslümanlar için detaylı Ramazan ayı rehberi hazırlanacağı bildirildi. Konu ile ilgili İsveç’te Avrupalı Müslüman din adamlarının yaptığı toplantıda Ramazan başlangıcı, iftar ve sahur saatlerinin belirlenmesi konusu ele alındı. İsveç İslam Teşkilatı Sözcüsü Mohammed Kherraki, toplantı sonunda yaptığı açıklamada sadece orucun ne zaman açılacağı değil, aynı zamanda İskandinav ülkelerinde oruca ne zaman başlanacağının da cevaplanması gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN