Ramazan davulcuları teknolojiden şikayetçi

Ramazan davulcuları teknolojiden şikayetçi

Ramazan ayının başlamasına günler kala tüm Kayseri’de de davulcular hazırlıklarını tamamladı. Ancak gelişen teknolojiden yakınan davulcular, mesleğin eski önemini yitirdiğini söyledi.

Ramazan'ın vazgeçilmezleri arasında yer alan davulcular, mahallelerde ve sokak aralarında çalacakları davullar ve söyleyecekleri manilerle vatandaşları sahura kaldıracak. Bu kapsamda, yasal işlemlerini tamamlayan davulcular, kimlik kartlarını bağlı oldukları mahalle muhtarlarından aldı. Kentte 20 yıldır davulculuk yapan 36 yaşındaki Hüseyin Kelek, teknolojinin gelişmesiyle birlikte mesleğin unutulmaya yüz tuttuğunu ifade etti.

15-06/15/haberi.jpg
Ramazan davulcusu Hüseyin Kelek, davulunu tamir ederek Ramazan için son hazırlıklarını tamamladı./FOTOĞRAF:DHA

"Şehirde iş yapamıyoruz"

Baba mesleği davulculuktan ekmek kazanmanın zorlaştığını vurgulayan ve isteyenlere günlük 75-100 TL arasında davul kiraladıklarını belirten Kelek, "Eskiden daha çok ilgi vardı. Genellikle, köylerde çalıyoruz. Şehir merkezinde çok fazla iş yapamıyoruz. Her geçen sene, önceki seneyi aratıyor. Önceden sadece davul çalıyorduk ama işler azalınca, tamirat da yapmaya başladık. Şimdilerde ise düğünlere giderek ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz. Cep telefonları çıktı. Teknoloji çok gelişti. Eskiden vatandaşın kapısına gittiğimizde güzel karşılanıyorduk. Her gece davul çaldığımız sokakta para toplamaya gidince kimse vermek istemiyor. Alarm kurduklarını söylüyorlar. Artık nostalji olarak kaldı" dedi.

KAYSERİ/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN