Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar hayatını kaybetti

Edirne'nin turizm elçisi Bahri Dinar hayatını kaybetti

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı ve Turizm Elçisi Bahri Dinar, 63 yaşında evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve Edirne'yi tanıtmak için sayısız program çekiminde yer alan Dinar için Eski Cami'de ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi.

Edirne'nin eşsiz lezzeti tava ciğeri ve turizm elçisi olarak tanınan Bahri Dinar, birçok programda Edirne'nin güzelliklerini ve kültürünü tanıtmıştı. Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu 63 yaşında vefat etti. Dinar'ın vefat haberinin ardından Edirneliler büyük bir üzüntü yaşadı.

Dinar'ın tabutunun üzerine "Turizm Elçisi Bahri Bey, Edirne’ye gel ciğerimi ye" yazılı ciğerci önlüğü konuldu. İkindi namazına müteakip Edirne Müftüsü Hasan Başoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Dinar'ın cenazesi, Yeni Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

9088084.jpg

Cenaze törenine Edirne Valisi Yunus Sezer, CHP Edirne Milletvekili Baran Yazgan, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, dizi oyuncusu Kenan Çoban, siyasi partilerin il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"GERÇEKTEN ÇOK ÜZGÜNÜZ"

AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Edirne olarak bugün çok üzgünüz. Herkesin güzel insanı Bahri Bey’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. 2 ay önce bir kardeşini kaybetmişti. Dün de bir kardeşini kaybetmiş. Dün saat 18:31’de konuştuk. Başsağlığı dileklerimi ilettim. 'Allah’a emanet ol, güzel insan' dedi. Telefonu kapattık. Bugün sosyal medyada görünce inanamadım. 'Bir yanlışlık olmuş' dedim. Gerçekten çok üzgünüz."

"TÜRKİYEMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Dizi oyuncusu Kenan Çoban, "Hepimizin başı sağ olsun. Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Benim yakın dostumdu. Bahri Abi bir değerdi. Çok önemli bir değer. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirnemizin, Türkiyemizin başı sağ olsun" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN