Zonguldak'ta batan geminin kayıp mürettebatının izine rastlanmadı

Zonguldak'ta batan geminin kayıp mürettebatının izine rastlanmadı

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da batan geminin arama kurtarma çalışmalarına ilişkin valilik, kayıp denizcilerin bulgusuna rastlanılmadığını belirtti.

Zonguldak Valiliği, Karadeniz Ereğli ilçesindeki limanda batan "Kafkametler" adlı yük gemisinin kayıp personelini arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili güncel bilgilendirme yaptı.

Gemideki 12 Türk mürettebattan 5'inin cansız bedenine ulaşıldıktan sonra, 163. günde olan diğer 7 mürettebatın bulunması için arama kurtarma faaliyetleri aralıksız sürdürülüyor. ARAS Gemi Kurtarma ve Enkaz Kaldırma şirketi, arama ve enkaz kaldırma çalışmalarını hızla sürdürüyor.

BULGUYA RASTLANILMADI

En son yapılan açıklamada, enkazın belirli bölgelerinde detaylı incelemeler yapıldı ve kayıp denizcilere ilişkin bulguya rastlanılmadığı bildirildi.

9158278.jpg

Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, karadan, denizden ve havadan tüm arama unsurlarını kullanarak arama faaliyetlerini yürütüyor.

NE OLMUŞTU?

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan "Kafkametler" adlı kuru yük gemisi, 19 Kasım 2023'te Ereğli Limanı'ndan çıkarken fırtınanın etkisiyle askeri bölgedeki mendireğe çarparak batmıştı.

Bu kaza sonucunda 5 mürettebat hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN