Son dakika! Afrin'de 14 nokta daha terörden temizlendi (Afrin'de son durum)

Son dakika! Afrin'de 14 nokta daha terörden temizlendi  (Afrin'de son durum)

TSK'nın Afrin'de 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda yaklaşık bin 100 kilometre kurtarıldı. Afrin ilçe merkezinin kuşatmaya alınmasına ise sadece 1 kilometre kaldı. Harekatın 52'nci gününde Celeme, Hapol, Berlane Kuy, Küçük Karkin, Zındıkan, Kile, Kibar, Gümüş Burç, Kutanlı ve Ebila YPG'den alındı. Kentin güneydoğusunda yer alan Kile'nin alınmasıyla kaçış hattında ilk hat kesilmiş oldu. Afrin'deki siviller, konvoylar halinde kentten ayrılıyor. Kent sakinleri yanlarına aldıkları bazı eşyalarla Şam rejiminin kontrolündeki Nubul ve Zehra bölgelerine gidiyor. TSK ve ÖSO, Afrin'de Kızılbaş, İskan, Başilhaya ve Kutanlı köylerini teröristlerden temizledi

Afrin Harekatı'nın 52'nci gününde TSK ve ÖSO güçleri kent merkezine doğru ilerliyor. Afrin'nin doğu, batı ve kuzey cephelerinden peş peşe son dakika zafer haberleri geliyor. Bugün Celeme, Hapol, Berlane Kuy, Küçük Karkin, Zındıkan, Kile, Kibar, Gümüş Burç, Kutanlı ve Ebila YPG'den alındı. Kentin güneydoğusunda yer alan Kile'nin alınmasıyla teröristlerin son kaçış hattı kesildi. Afrin kent merkezine kalan mesafe an itibariyle yaklaşık 1 kilometre.

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda dün gün içinde toplam 18 noktayı terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtarmıştı.

AFRİN HAVADAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

212 BÖLGEDE KONTROL TAMAM

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, olmak üzere 212 köy ve kritik nokta kontrol altına alındı.

YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren örgüt, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki gördü. 

18-03/12/20180312_2_29178503_31566236.jpg

MERKEZE 1,5 KM KALDI

Harekatta terörden arındırılan toplam alan yaklaşık bin 100 kilometrekareye ulaştı. TSK ve ÖSO, Afrin ilçe merkezinin doğu-güney hattında, doğudan güneydoğuya doğru 1,5 kilometre daha ilerlediğinde merkezi tam kuşatmaya almış olacak.

18-03/12/20180312_2_29179723_31568485.jpg

İlçe merkezinin güneyinden çevrelenmesine ise 3,5 kilometre kaldı. ÖSO savaşçılarının TSK'yla koordineli operasyonları sürüyor.

SİVİLLER TERK ETMEYE BAŞLADI

Öte yandan Afrin’in kent merkezindeki siviller, evlerini terk etmeye başladı. Afrin’de yaşayan sivillerin yanlarına aldıkları eşyalarla, Afrin’in güneyindeki ve rejim kontrolünde olan Nubul ve Zehra bölgelerine gittikleri belirtildi.

18-03/12/5aa63c6f2269a20324dfdc96.jpg

Uzun araç konvoyu oluşan bölgeden ayrılan sivillerin bazılarının rejim kontrolündeki bölgelere yerleştikleri, bazılarının ise iç kesimlerdeki Menbiç tarafına devam ettikleri aktarıldı.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

TSK ve ÖSO unsurlarının bulunduğu noktalardan artık kolaylıkla görülebilen Afrin ilçe merkezini, AA havadan görüntüledi. Diğer yandan, Afrin'in 6. belde merkezi olan ve ilçe merkezinin kuzeybatısına düşen Mabatlı'ya yönelik operasyonlar henüz başlamadı. 

Kuşatmanın tamamlanmasının ardından, Afrin ilçe merkezini çevreleyen hatların genişletilerek sıklaştırılması bekleniyor. 

İKİ TERÖRİST CANLI YAKALANDI

Öte yandan operasyonda yakalanan iki teröristin görüntüleri ise sosyal medyadan yayınlandı.

18-03/12/terrr.jpg

CİNDERES'TE EVDE MAYIN ELE GEÇİRİLDİ

TSK'nın Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nda teröristlerden temizlenen Cinderes'te bir evde, teröristler tarafından hazırlanan çok sayıda mayın ele geçirildi.

TSK ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'de terörist unsurlara yönelik sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nda, kasaba ve köyler YPG/PKK'lı teröristlerden tek tek temizleniyor. Kontrol altına alınan bölgelerde teröristler tarafından tazaklanan patlayıcı düzenekleri de bulunarak etkisiz hale getiriliyor. Teröristlerden temizlenen Cinderes'te de bir eve giren Mehmetçikler ile ÖSO mensupları, çok sayıda mayın ele geçirdi. Teröristlerin mayınları araziye tuzaklamak için evde sakladıkları belirlendi. Mayınlar, askerler tarafından imha edildi.

4 KÖY DAHA TEMİZLENDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'de 4 köyü daha teröristlerden kurtardı.

Sahadaki  TSK ve ÖSO, Afrin'in ilçe merkezine bağlı Başilhaya, güneybatıda Cinderes beldesine bağlı İskan köyü, kuzeyde Bülbül beldesine bağlı Kızılbaş ve Kutanlı köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

 
TSK ve ÖSO birlikleri gün içinde Kibar, Zındıkan, Kile, Gümüşburç, Celeme, Hapol, Berlane Kuy ve Küçük Karkin köylerini kurtarmıştı.

AFRİN/AJANSLAR

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN