Son dakika! 'Mor Beyin' tuzağına yeni KHK

Son dakika! 'Mor Beyin' tuzağına yeni KHK

Son dakika! FETÖ'nün Mor Beyin adlı şirketi tarafından geliştirilen uygulamaları kullandığı için kendi iradeleri dışında ByLock'a girdikleri tespit edilenlerin mesleğe geri dönüşü yeni KHK yayınlanacak.

ByLock tuzağı kurulduğu anlaşılan kişiler için yeni bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) geliyor. Yeni KHK ile tahliye olanların işe iadesi sağlanacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 11 bin 480 GSM numarası üzerinden birlerce kişinin irade dışında ByLock'a yönlendirildiğini açıklamıştı. MİT'in yaptığı çalışmayla ortaya çıkarılan kumpas mağdurlarının tahliyeleri sürerken, bunlar arasında memurluktan ihraç edilenlerin geri dönüşü KHK ile sağlanacak. Mesleğe geri dönenler Devlet Personel Daire Başkanlığı tarafından görevlerine denk bir kadroda memur olarak istihdam edilecek.

MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT

Bu kişilerin birikmiş maaşları gibi hakları da iade edilecek. İsterlerse manevi tazminat davası açabilecekler. Memur olmayan yani meslekten ihraç edilmeyenler ise maddi ve manevi kayıpları için tazminat açabilecek. 

FETÖ kumpasının deşifre edilmesinin ardından başlayan tahliyeler ise sürüyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN