Son dakika! Mor Beyin tuzağında İstanbul'da 201 kişi tahliye edildi

Son dakika! Mor Beyin tuzağında İstanbul'da 201 kişi tahliye edildi

Son dakika! 'Mor Beyin' tuzağında güncellenen ByLock listesi sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmalar ve ağır ceza mahkemelerindeki davalar kapsamında tutuklanan 201 kişi tahliye edildi. Tahliye edilenlerin arasında, tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi muhasebecisi Emre İper'in de olduğu öğrenildi.

FETÖ/PDY mensuplarının geliştirdiği uygulamalarla iradeleri dışında ByLock'a yönlendirilen 11 bin 480 kişi bulunduğunun belirlenmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul'daki terör davalarını görmekle yükümlü mahkemeleri, güncellenen listedeki zanlıların durumlarını incelemeye aldı.

Başsavcılıkça örgüte yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklanan, haklarında başkaca yeterli delil bulunmayan ve kullandıkları numaralar son listede yer alan 26 kişi tahliye edildi. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 17 farklı ağır ceza mahkemesi de "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan haklarında dava açılan 175 sanığın durumunu inceleyerek tahliye kararı verdi. ByLock listesi üzerinde mahkemenin yaptığı incelemeler halen devam ediyor. Böylece toplamda 201 kişi tahliye edilmiş oldu.

CUMHURİYET MUHASEBECİSİ DE TAHLİYE EDİLDİ

Mor Beyin tuzağında Cumhuriyet Gazetesi davası kapsamında ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan gazetenin muhasebe çalışanı Emre İper'in de tahliyesine karar verildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen celse arası kararda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ByLock yazısının İstanbul Başsavcılığı'na intikal ettiği belirtilerek, "Gelen raporda mor beyin uygulamaları neticesi ByLock uygulamasını FETÖ/PDY üyeliği kapsamında kullandığından bahisle hakkında soruşturma ve kovuşturma bulunan ekli listedeki kişilerin aslında ByLock uygulamasına özgülenmiş IP'lere iradeleri dışında yönlendirildiği, bu durumda bu listede yer alan kişilerin kasten ByLock uygulamasını örgütün haberleşme aracı olarak kullanmadığı tespitine yer verilmiştir" denildi. 

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Kararda, Emre İper'in "Ortaya çıkan durum ve koşular ile delil durumunun sanığın lehine değişmesi, tutukluluğun bu aşamadan sonra zorunlu bir tedbir olarak görülemeyeceği" belirtilerek tahliyesine karar verildiği kaydedildi. Mahkeme, tahliye verdiği İper'e yurtdışına çıkış yasağı koydu.   

İper'e yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN