Son dakika! Pentagon: Silahları Türkiye ile konuşuyoruz

Son dakika! Pentagon: Silahları Türkiye ile konuşuyoruz

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan YPG'ye yaptıkları silah yardımı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada, "YPG'ye verdiğimiz silahlarla ilgili Türkiye ile görüşüyoruz" denildi.

Pentagon yetkilisi Korgeneral Kenneth McKenzie, ABD’nin YPG’ye verilen silahları dikkatle izlediğini söyledi.  ABD Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. Korgeneral Kenneth McKenzie, “Onlara (YPG) temin ettiğimiz silahları dikkatle izliyoruz. Silahların yanlış ellere düşmemesini sağlıyoruz” dedi.

"TÜRKİYE İLE GÖRÜŞME HALİNDEYİZ"

General McKenzie açıklamasının devamında, "Bir güvenlik bölgesinin oluşturulması için Türkiye ile görüşme halindeyiz" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülke arasında güven tesis edilmedikçe güvenlik bölgesinin oluşturulmasının doğru olmayacağını açıklamıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Fransa'daki kimyasal silah toplantısında görüştüğü ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'ın Suriye'de 30 kilometre derinliğinde güvenli hat oluşturulması önerisinde bulunduğu açıklamasının ardından bir açıklama da Tillerson'dan geldi. ABD Dışişleri Bakanı, Suriye konusunda bir teklifte bulunmadığını söyledi. 

Tillerson'a, Davos'ta bir gazeteci "Türk dışişleri bakanına Suriye'de bir güvenli bölge kurulmasını teklif ettiniz mi'' sorusunu yöneltti.

ABD Dışişleri Bakanı, "Bir dizi olası seçeneği tartıştık, ama herhangi bir teklifte bulunmadık" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Paris’te yaptıkları görüşmede Tillerson’ın, Suriye’nin kuzeyinde 30 kilometre derinliğinde güvenli hat oluşturulması önerisinde bulunduğunu belirtmişti.

'HERHANGİ BİR TEKLİFTE BULUNMADIK'

Çavuşoğlu bugün yaptığı açıklamada da, bu konuyu görüşmeden önce Ankara’yla Washington arasında güvenin yeniden tesis edilmesi gerektiği mesajını verdi. Türk bakan, “Bizim anladığımız şey farklı, onlarınki farklı olabilir. Ama her şeyden önce bizim ABD ile güvenli bölge veya başka bir konuyu, yani ciddi bir konuyu samimi bir şekilde bırakın kabul etmeyi, görüşebilmemiz için önce güveni yeniden tesis etmemiz lazım” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN