Kadın sporcuların bu fotoğrafları sansürlendi: Sosyal medyadan anında kaldırılıyor! Nedeni ise şaşkınlık uyandırdı

Kadın sporcuların bu fotoğrafları sansürlendi: Sosyal medyadan anında kaldırılıyor! Nedeni ise şaşkınlık uyandırdı

Atletizm sporcusu iki kadının birbirlerine sarıldıkları fotoğraf sansüre uğradı. Sansür nedeni ise ortaya çıktı. İşte detaylar...

Çin'in Hangzhou kentinde düzenlenen Asya Oyunları'nda ev sahibi ülkeyi temsile eden sporcular Lin Yuwei ve Wu Yanni, kadınlar 100 metre engelli koşusunun ardından birbirine sarıldı. Lin Yuwei, 12.74 saniye ile altın madalyayı kazandı. Yarıştan sonra çekilen bir fotoğrafta Lin Yuwei'nin 6 numarası ile Wu Yanni'nin 4 numarasının yan yana geldiği görülüyor.

'6/4', Çin'de 4 Temmuz 1989 tarihinde meydana gelen Tiananmen Meydanı Katliamı'na referans için sıkça kullanılan bir ifade. Katliam ve protestolarla ilgili tartışmalar ve konuşmalar, Pekin tarafından sıkı şekilde kontrol altında tutuluyor ve sıkça Çin'de internetten kaldırılıyor.

lin-yuwei-wu-yanni-cin-64-sayisina-sansur-6.jpg

6 VE 4'ÜN YAN YANA OLDUĞU FOTOĞRAFLAR KALDIRILDI

Çin'in en yoğun kullanılan sosyal medya platformu Weibo'da fotoğrafın kaldırıldığı görüldü. Platformda düşülen notta, "Gri karelerin olduğu yerde iki sporcunun birbirine sarıldığı bir fotoğraf bulunuyordu" denildi.

Weibo'da fotoğrafa yapılan yorumlar da sessize alındı. Sosyal medyada bu sansür uygulanırken bazı haber sitelerinde iki kadının sarıldığı fotoğraf, yarış numaralarıyla birlikte yer aldı.

lin-yuwei-wu-yanni-cin-64-sayisina-sansur-3.jpg

DİSKALİFİYE EDİLDİ

Çin'de 'denetmen' olarak çalışan insanlar, 24 saat boyunca interneti denetleyip 'istenmeyen içerikleri' tespit ediyor. Weibo, 2017 yılında 600 milyon kullanıcısı için bin denetmen istihdam ettiğini belirtmişti.

Tartışmaya sebep olan fotoğrafın çekildiği yarışın başında Wu Yanni 'yanlış başlangıç' nedeniyle kırmızı kart görse de, itirazlarının ardından yarışmasına izin verildi. Yarışı takımı arkadaşı Lin Yuwei'nin 0.03 saniye sonrasında ikinci tamamlamasına rağmen yarıştan sonra karar onanınca Wu Yanni dikalifiye edildi ve gümüş madalya başka bir yarışçıya gitti.

lin-yuwei-wu-yanni-cin-64-sayisina-sansur-5.jpg

lin-yuwei-wu-yanni-cin-64-sayisina-sansur-2.jpg

lin-yuwei-wu-yanni-cin-64-sayisina-sansur-7.jpg

lin-yuwei-wu-yanni-cin-64-sayisina-sansur-4.jpg

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN