UEFA Şampiyonlar Ligi'nde müthiş gece

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde müthiş gece

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı başladı. Borussia Dortmund, müthiş bir dönüşe imza atarak Atletico Madrid'i 4-2 yendi. PSG ise deplasmanda Barcelona engelini 4-1'le geçerek yarı finale yükseldi.

DORTMUND'DAN MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ

Resim

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı başladı. İspanya'da oynanan ilk maçı 2-1 kaybeden Borussia Dortmund, Signal Iduna Park'ta Atletico Madrid'i ağırladı.

Mücadele büyük heyecana sahne oldu. İlk yarıda etkili bir futbol ortaya koyan Borussia Dortmund, 34. dakikada Julian Brandt'ın golüyle öne geçti. Ev sahibi, 39'da ise Ian Maatsen ile aradaki farkı ikiye çıkardı.

Soyunma odasına 2-0 geride giden Atletico Madrid, ikinci yarıda müthiş bir geri dönüşe imza attı. 49. dakikada Mats Hummels'in kendi kalesine attığı golle moral bulan İspanya temsilcisi, 64. dakikada Angel Correa ile skorda dengeyi sağlamayı başardı. Maçın son bölümü ise nefesleri kesti.

Seyirci desteğini arkasına alan Borussia Dortmund, Niclas Füllkrug'un 71. dakikada attığı golle 3-2 öne geçti. Marcel Sabitzer ise bu golden üç dakika sonra aradaki farkı ikiye çıkardı.

Borussia Dortmund, Atletico Madrid engelini 4-2'yle geçerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselmeyi başardı.

PSG, İKİNCİ YARIDA AÇILDI

Resim

Gecenin merakla beklenen maçında Barcelona ile PSG kozlarını paylaştı. Camp Nou'da oynanan mücadele nefesleri kesti.

Fransa'daki ilk maçı 3-2 kazanan Barcelona, 12. dakikada Raphinha'nın golüyle öne geçti. Ancak karşılaşmanın kalan bölümü ev sahibi için kabusa dönüştü. Barcelona, 29. dakikada Ronald Araujo'nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Barcelona'nın 1 kişi eksik kalmasının ardından baskısını artıran PSG, 40. dakikada Dembele ile skorda dengeyi sağladı. Konuk ekip, ikinci yarıda ise farka koştu. 54. dakikada Vitinha ile öne geçen PSG, 61. dakikada Kylian Mbappe'nin penaltı golüyle aradaki farkı ikiye çıkarmayı başardı. Maçın skorunu ise 89. dakikada bir kez daha sahne alan Mbappe belirledi.

3-2 kaybettiği maçın rövanşında PSG, Barcelona'yı deplasmanda 4-1 mağlup ederek Devler Ligi'nde yarı finale yükseldi.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN