Sri Lanka saldırısını yapan örgüt Ulusal Tavhid Cemaati kimlerindir? Eylemleri nedir? Lideri kim?

Sri Lanka saldırısını yapan örgüt Ulusal Tavhid Cemaati kimlerindir? Eylemleri nedir? Lideri kim?

Sri Lanka saldırısını yapan örgüt Ulusal Tavhid Cemaati olarak açıklandı. Bu açıklamadan sonra 298 kişinin hayatını kaybettiği Sri Lanka saldırılarını yapan Ulusal Tavhid Cemaati kimlerindir? Eylemleri nedir? Ulusal Tavhid Cemaati lideri kim? İşte terör örgütünün detayları...

Sri Lanka saldırısını yapan örgüt Ulusal Tavhid Cemaati olarak Sri Lankka hükümeti tarafından açıklandı.  İsmi açıklanan yerel cihatçı terör örgütü Ulusal Tavhid Cemaati kimlerindir? Eylemleri nedir? Ulusal Tavhid Cemaati lideri kim? Bütün bu soruların yanıtı ve saldırı ile ilgili ayrıntılar yazımızda...

ULUSAL TEVHİD CEMAATİ 

21 Nisan günü Sri Lanka'da Paskalya ayininde kilise ve otellere düzenlenen terör saldırılarını 7 intihar eylemcisinin gerçekleştirdiği açıklandı. Saldırıları henüz üstlenen olmazken, hükümet yetkilileri  saldırıları erel bir terör örgütü olan Ulusal Tavhid Cemaati'nin gerçekleştirdiğini açıkladı. Yetkililer yeni saldırılara karşı uyarıda bulundu. 

Sri Lanka’yı kana bulayan ve 290 kişinin ölümüne 500 kişinin de yaralanmasına neden olan korkunç saldırı sonrasında Sri Lanka Sağlık Bakanı açıklamalarda bulundu. Sağlık bakanı Colombo’da düzenlediği basın toplantısında intihar saldırıcıların arkasında Ulusal Tevhid Cemaati’nin olduğunu duyurdu.

ULUSAL TEVHİD CEMAATİ LİDERİ KİMDİR? 

Ulusal Tavhid Cemaati'nin lideri ve eylemleri hakkında bir bilgi paylaşılmadı.

24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırıları ile ilgili 24 kişi gözaltına alındı. Başkent Colombo'da da yeni bir sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın, yerel saatler 20.00'de başlayacağı açıklandı. 

Öte yandan saldırılar istihbarat ve güvenlik tartışmalarını da beraberinde getirdi. Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe’nin "Saldırı düzenlenebileceğini dair istihbarat vardı ancak önlem alınmadı" şeklindeki açıklaması üzerine gözler güvenlik güçlerine çevrildi.

19-04/22/sri-lanka.jpg

21 NİSAN GÜNÜ SRI LANKA'DA NE OLDU?

Sri Lanka’da 21 Nisan Pazar sabahı St. Anthony, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'da Meryem Ana Kilisesi ile başkent Kolombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırılar düzenlenmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyösü Dehiwala'daki hayvanat bahçesi yakınında ve Kolombo'nun Dematogoda banliyösünde patlamalar meydana gelmişti. Sri Lanka polisi tarafından saldırılarda 298 kişinin hayatını kaybettiği, 500’den fazla kişinin yaralandığı açıklandı.

Saldırılarda, Türk vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş da yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN