Bu özelliğe herkes bayılacak! YouTube'da videoların sıkıcı bölümlerini atlayacak yeni bir yapay zeka geliyor

Bu özelliğe herkes bayılacak! YouTube'da videoların sıkıcı bölümlerini atlayacak yeni bir yapay zeka geliyor

Bu özelliği herkes çok sevecek! Popüler video uygulaması YouTube'da, videoların sıkıcı bölümlerini atlayacak yeni bir yapay zeka özelliği geliyor...

YouTube, kullanıcıların videoların en ilgi çekici bölümlerine atlamasını veya sıkıcı kısımlarını geçmesine imkan tanıyan yapay zeka destekli yeni bir özelliği test ediyor. "İleri Atla - Jump Ahead" adı verilen bu özellik, bir YouTube videosunun en dikkat çekici bölümlerine atlamak için yapay zeka teknolojisini kullanıyor ve şu an sadece ABD'deki belirli YouTube Premium kullanıcıları tarafından denenebiliyor.

YouTube'a bugüne kadar 13 milyardan fazla video yüklendi

İleri Atla özelliği, kullanıcıların izleme davranışlarını analiz ederek ve ardından izleyicilerin ilgisini çekebilecek bölümleri tahmin ederek yapay zeka destekli bir öneri sistemiyle çalışıyor. Kullanıcılar, ileri atlamak için ekrana iki kez dokunduklarında uygun videolardaki yeni bir düğme sayesinde yapay zekanın öngördüğü noktaya atlayabilecekler.

Çoğu YouTube kullanıcısı, videoları 10 saniye veya daha fazla ileri sarma özelliğini ekrana iki kez dokunarak kullanıyor. Yeni özellik, buna benzer olsa da, birkaç saniye değil en ilgi çekici bölüme doğrudan atlamayı sağlayacak. Özellikle belirtmek gerekirse, mevcut ileri sarma özelliğinde herhangi bir değişiklik olmayacak.

Three Indian YouTube Channels Among Most Subscribed: Forbes India - odishabytes

YouTube, bu özelliğin yalnızca belirli uygun videolar için çalışacağını belirtirken, bir videonun özelliğe uygun hale gelmesi için gereken kriterleri henüz açıklamıyor.

Bu özelliğin, ABD'deki belirli Premium kullanıcılarla test edilmesinin ardından ne zaman ve nasıl geniş kitlelere açılacağı ise henüz belirsiz. Aynı şekilde, özelliğin standart bir özellik haline gelip gelmeyeceği veya Premium abonesi olmayan kullanıcılar için de kullanılabilir hale gelip gelmeyeceği konusunda da şu anda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN