Düşük RAM'e sahip bilgisayarlar için güzel haber! Microsoft Edge'in yeni özelliği ortaya çıktı

Düşük RAM'e sahip bilgisayarlar için güzel haber! Microsoft Edge'in yeni özelliği ortaya çıktı

Düşük RAM'li bilgisayara sahip olan kullanıcıları sevindirecek haber! Microsoft Edge'in o yeni özelliği ortaya çıktı! Artık RAM sınırlaması yapılabilecek...

Microsoft, son dönemde yapay zeka alanına yönelik ciddi yatırımlar yaparken, aynı zamanda Edge gibi yazılımlarını da geliştirmeye devam ediyor. Şirketin web tarayıcısı için test ettiği yeni bir özellik ise dikkat çekiyor: RAM sınırlama.

Günümüzde birçok yeni uygulama ve oyun, yüksek bellek gereksinimleriyle geliyor olsa da düşük RAM kapasitesine sahip kullanıcılar hala mevcut. Bu durumu göz önünde bulunduran Microsoft, Edge tarayıcısı için RAM sınırlama özelliğini test ediyor.

RAM SINIRLAMA ÖZELLİĞİ NEDİR?

Microsoft Edge deprecates these features to improve user experience

Yapılan testlerde, Microsoft Edge'in Ayarlar kısmındaki Kaynak Kontrolü bölümünden RAM sınırlama işleminin yapılabileceği görülüyor. Kullanıcılar, belleği sürekli olarak veya sadece oyun oynarken kısıtlama seçeneğine sahip olacaklar.

Ayrıca, Edge için ayrılacak RAM miktarı kullanıcılar tarafından belirlenebilecek. Bu şekilde, tarayıcı düşük bir miktarda bellekten, örneğin 1 GB'dan bile sınırlandırılabilecek. En yüksek değer ise bilgisayarın RAM miktarına eşit olacak şekilde ayarlanabilecek. Yani, bir cihazın 32 GB belleğe sahip olması durumunda Edge için 32 GB RAM ayırılabilecek, ancak tarayıcı gerektiği kadarını kullanacak.

Bu yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz net değil, ancak şu anda son test aşamasında olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN