Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak ne zaman bitecek? İşte üniversite kayıt tarihleri fiyatları

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak ne zaman bitecek? İşte üniversite kayıt tarihleri fiyatları

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıtlarının ne zaman başlayacağı ve ne zaman biteceği de netlik kazandı. Herhangi bir eğitim programına yerleşen adaylar, ‘Üniversite kayıt tarihleri ve özel üniversite fiyatlarını araştırıyor. İşte detaylar…

753 bin 461 adayın tercihlerinden birine yerleştiği üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte üniversite kayıt tarihleri ve fiyatları da merak ediliyor. Yerleştikleri okula kayıt yaptırmak isteyen adaylar, ‘Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek?’ sorularına yanıt arıyor. Tüm bu gelişmeler ise karar.com’da…

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK NE ZAMAN BİTECEK?

YKS sonuçlarına göre kayıt hakkı elde eden öğrenciler, ‘Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek?’ sorularının yanıtını arıyor. ÖSYM, bununla da ilgili net tarihi açıkladı. Buna göre öğrencilerin kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019, elektronik kayıtlar da 19-21 Ağustos tarihi itibarıyla yapılacak.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sonuçlar, ÖSYM'nin resmî internet adresi olan ‘http://sonuc.osym.gov.tr’ adresinden öğreniliyor.

19-08/06/yks.jpg

BOŞ KONTENJAN SAYISI KAÇ?

ÖSYM Başkanı Aygün tarafından yapılan son dakika açıklamasının ardından YKS yerleştirme sonuçlarına göre, ön lisans ve lisans programlarında boş kontenjanlarda 2018 yılına nazaran 57 bin 275 kişilik azalma yaşanırken, 71 bin 233 boş kontenjan kaldı.

19-08/06/ykssss.jpg

AYGÜN TWİTTER’DAN AÇIKLADI

Aygün, şahsi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ''Değerli gençlerimiz, milletimizin sizlerden beklentisi büyük. Ülkemizin yarınları sizlersiniz. Üniversite hayatına attığınız bu adımda başarılar diliyorum. Tercihlerine yerleşemeyen gençlerimiz de eminim ki isteklerine azim ve gayretleriyle elbet ulaşacaklardır. 2019-YKS tercih sonuçlarının sizlere ve ailelerinize hayırlı olmasını dilerim. Adaylarımız sonuçlarına (link: https://sonuc.osym.gov.tr/) sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan ulaşabilirler.'' ifadelerini kullandı.

 GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN