YKS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM'nin verdiği tarih

YKS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM'nin verdiği tarih

2 milyondan fazla öğrencinin ter döktüğü YKS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?merak ediliyor. Haberimizde ÖSYM'nin duyurduğu YKS soruları ve cevaplarının açıklanacağı tarihi ve YKS'ye dair son dakika gelişmelerini bulabilirsiniz.

30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde Türkiye genelinde 81 ilde 2018 YKS yapıldı. Haberimizde sınavdan çıkan öğrencilerin en çok merak ettiği YKS soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını ve sınava dair son dakika yapılan duyuruları ve gelişmeleri bulabilirsiniz. 

2018 YKS sınavına 2 milyon 300 bin aday başvurdu. Sınav cumartesi ve pazar günleri 7 bin 700 binada 350 bin sınav görevlisi ile yapıldı. Şimdi üniversite hayali kuran öğrenci adayları YKS soruları ve cevaplarını merak ediyor. Yaptıkları netleri cevapları kontrol ederek hesaplamak istiyorlar. YKS sınavına girenler Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Geometri ve Felsefe derslerinden hazırlanan testlerden bulundukları bölümlere göre test sorularını çözdüler.

ÖSYM YKS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TARİH VERDİ

2018 YKS soruları ve yanıtları 1 Temmuz akşamı ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanacak. Soruların sadece yüzde 20’si kamuoyu ile paylaşılacak. Ancak adaylar şifreleri ve TC kimlik numaraları ile girdikleri sınavların soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını görebilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca  yapılan açıklamada Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorularının tamamının 1 Temmuz Pazar günü akşam internet sitesinden yayımlanacağı belirtilirken belli bir saat verilmedi. Ama cevapların 1 Temmuz pazar günü saat 16:00'da açıklanması bekleniyor. 

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, YKS'nin 30 Haziran Cumartesi günü yapılacak birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 1 Temmuz Pazar gerçekleştirilecek ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi'nin (YDT) ardından, sınav sorularının tamamına akşam saatlerinde web sitesinden ulaşılabilme imkânı sağlanacak.

18-06/28/yks-1-1530173245.jpg

ÖSYM'DEN YAPILAN AÇIKLAMANIN TAM METNİ

30 Haziran cumartesi ve 1 Temmuz pazar günü YKS 2018 sınavına girenler için ÖSYM'nin yaptığı açıklama şu şekilde:

'Sınav sonuçlarını açıklarken süre konusunda sürpriz yapmak gibi bir iddiamız yok. Önemli olan, sağlıklı şekilde sonuçları üretelim. Çünkü sürprizin kurumsal açıdan maliyeti şu; sabaha kadar kişileri çalıştırmak zorundasınız, yorgun bir şekilde hata yapma riski olabiliyor. Dolayısıyla süreyi öne çekme konusunda çok özel bir gayretimiz olmayacak. Ama makul bir süre içinde açıklamaya çalışacağız."

Adaylar YKS sonuçlarını Temmuz 2018'de, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. '

2018 YKS'DE BİR İLK

Bu yıl YKS sonrası adaylar şifreleriyle aday işlemleri sistemi üzerinden kendi cevap kağıtlarını ve soruların tamamını görebilecekler.

YKS SONUÇLARI NASIL NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

YKS sonuç belgesi adaylara gönderilmeyecek. Adaylar, YKS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek.

2018 YKS SORULARI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

18-06/28/yks2-1530173557.jpg

YKS SONUÇLARINDA HANGİ BİLGİLER OLACAK? 

Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. Üniversite adayları YKS sonuçlarını Temmuz 2018, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir.  Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:

• YKS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı

• TYT puanları ve başarı sıraları

• YKS puanları ve başarı sıraları

• Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

• Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

18-07/01/lgs-1530443544.jpg

SINAV KOLAYMIYDI ZOR MUYDU? 

Yağmur Ergül: Sınav genel kolaydı ama Türkçe’de paragraf soruları uzun olduğu için zorlandım. Felsefe soruları da zordu. Matematik dersim iyi olmadığı için sınavım da kötü geçti. Bence sınavın belirleyicisi sözel alanda Türkçe olacak.

Ali Asil: İlk kez girdim üniversite sınavına. Genel olarak iyi geçti ama felsefe zordu, matematik zaman aldı. Türkçe’de bir iki tane ilginç soru vadı. Fen ve sosyal de kolaydı. Geometri orta zorluktaydı. Bence belirleyici matematik olacak.

Ozan Bakırdaş: Bir vakıf üniversitesinde Rus dili ve edebiyatı okuyorum. Sorular genel olarak kolaydı ama süre yetmedi.

Güvenç Cinay: Türkçe’de paragraf, fende kimya soruları zordu. Geometriye çok çalıştığım için zor mu, kolay mı diye yorum yapamıyorum. Genel olarak ise Türkçe ve matematik zor geldi bana. Din kültürü sorularının da gereksiz biçimde zor olduğunu düşünüyorum.

Çağla: Yani koca sene boyunca tyt mat konularına boşuna çalıştık bunu mu anlatmak istediniz

Umut: Bugünden sonra gün saymaya başlıyoruz bir sonraki tyt ye ben giriyorum hedef nişantaşı %12 burs amin

Mehmet Yıldız: herkesin ortak düşüncesi zamandı.. şu zamanı çöz artık ösym

Muhammed: TYT’nin bu kadar dengesiz bir soru politikası uygulaması AYT’de izlenecek soru politikasını ortaya koyuyor.

Enes: Son yılların en kolay sınavıydı #tyt

Beyza Akyıldız: Türkçe’de çok oyalandım, sorular zordu. Seçenekler arasında kaldım. Matematik ve geometriyi yetiştiremedim. Felsefe soruları yorum ağırlıklıydı. Din kültüründe de zorlandım.

Zeynep: Tyt’deki Türkçe sorularını hazırlayan heyete selamlar resmen sınava girmedikte roman okuduk

 

YKS SONUÇLARI İLE NERELERE KAYIT YAPTIRABİLİNİR? 

YKS’de 180 ve üzeri puan alanlar, YKS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. YKS’de 180 ve üzeri puanı olmayan adayların; sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları, açık öğretim programları ve TYT puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunacaktır.

18-06/28/1-1530172899.jpg

KİLİS'TE YKS KOORDİNASYON TOPLANTISI

Hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde alınacak önlemlerle ilgili değerlendirmelerde bulunmak amacıyla toplanan koordinasyon kurulu, Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun başkanlığında Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Vali Yardımcısı Murat Sarı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Alb. Hakan Başaklıgil, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ali Rıza Özcan ve Kilis İli ÖSYM Meteksan Yetkilisi Prof. Dr. Abdurahman Çetin katıldı.

Toplantıda YKS öncesinde ve sonrasında yapılacak çalışmalar, sınava girecek olan adayların huzur ve güven içerisinde sınavlarını tamamlamaları için alınacak önlemlere ilişkin konular görüşüldü.

18-06/28/niversite-kayitlari.jpg

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler için üniversite tercih süreci başlayacak. Bu yıl tercihler Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Üniversite kayıtları ise Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Geçen yıl 32 devlet üniversitesinde pilot uygulama olarak gerçekleştirilen e-kayıt sistemi, bu yıl tüm devlet üniversitelerinde kullanılacak. Ancak bu şekilde kayıt, adayların isteğine bağlı olacak. E-kayıt sistemiyle üniversiteye yapılacak kayıtlar Temmuz - Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN