‘YKS evrakları, 428 tır ve 1 uçakla naklediliyor’

‘YKS evrakları, 428 tır ve 1 uçakla naklediliyor’

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, “YKS şu ana kadar lojistik olarak ÖSYM'nin tarihinde bir hafta sonunda gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonu. Sınav evraklarının naklinde 428 adet tır ve 1 uçak kullanılıyor. Sınavla ilgili tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Sınavı yapmaya hazırız. Sınav evraklarının hazırlanması, basımı ve paketlenmesi 40 gün sürdü. 4 milyon 548 bin 224 adet sınav kitapçığı ve cevap kağıdı basıldı. 150 bin sınav evrakı kutusu kullanıldı. Sınav evrakları basımı, paketlenmesi ve araçlara yüklenme işlemleri tamamlandı" dedi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) lojistik olarak ÖSYM'nin tarihinde bir hafta sonunda gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonu olduğunu belirtti. Özer, "Sınav evraklarının naklinde 428 adet tır ve 1 uçak kullanılıyor. Sınavla ilgili tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Sınavı yapmaya hazırız" diye konuştu.

Özer, hafta sonu yapılacak YKS'ye hazır olduklarını söyledi. Sınav için büyük bir organizasyon yaptıklarını belirten ÖSYM Başkanı Özer, şöyle devam etti:

"Bu sınav şu ana kadar lojistik olarak ÖSYM'nin tarihinde bir hafta sonunda gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonu. Sınav evraklarının hazırlanması, basımı ve paketlenmesi 40 gün sürdü. 4 milyon 548 bin 224 adet sınav kitapçığı ve cevap kağıdı basıldı. 150 bin sınav evrakı kutusu kullanıldı. Sınav evrakları basımı, paketlenmesi ve araçlara yüklenme işlemleri tamamlandı. Sınav evraklarının naklinde 428 adet tır ve 1 uçak kullanılıyor. Sınavla ilgili tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Sınavı yapmaya hazırız."

Özer, YKS'nin birinci oturumu olan ve 30 Haziran Cumartesi yapılacak Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) başvuru yapan 2 milyon 381 bin 784 adayın 7 bin 884 binadaki toplam 129 bin 291 salonda; 1 Temmuz Pazar gerçekleştirilecek ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) başvuran 2 milyon 19 bin 853 adayın 6 bin 746 binadaki toplam 108 bin 470 salonda; aynı gün öğleden sonraki oturum olan Yabancı Dil Testi'ne (YDT) başvuran 131 bin 453 adayın ise 779 binadaki 6 bin 418 salonda sınava alınacağını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN