YKS'de baraj puan kaç? YKS puan hesaplama nasıl oluyor?

YKS'de baraj puan kaç? YKS puan hesaplama nasıl oluyor?

YKS baraj puan kaç? sorusu sınava giren milyonlarca öğrencinin gündeminde. Haberimizde YKS puan hesaplama nasıl oluyor? sorusunun yanıtını ve baraj puana dair detayları, ayrıca YKS puanı hesaplama linkini bulabilirsiniz.

Haberimizde milyonlarca öğrencinin merak ettiği YKS baraj puan kaç? ve YKS puan hesaplama nasıl oluyor? sorularının yanıtını bulabilir YKS puanınızı hesaplama robotunu bulabilirsiniz. sorusunun yanıtını ve baraj puana dair detayları bulabilirsiniz. 

2018 YKS BARAJ PUANI KAÇ?

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

18-07/01/lgs-1530448490.jpg

YKS SONUÇLARI NASIL NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

YKS sonuç belgesi adaylara gönderilmeyecek. Adaylar, YKS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek.

2018 YKS SORULARI CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

18-07/01/yks-1530448478.jpg

TYT DERSLERİN YÜZDELİK ETKİSİ

ÖSYM 2018 YKS kılavuzuna göre TYT’de derslerin yüzdelik etkisi şu şekilde;

Türkçe : 33
Temel Matematik : 33
Sosyal Bilimler : 17
Fen Bilimleri : 17

SAYISAL PUAN HESAPLAMA

Sayısal puan hesaplamada derslerin yüzdelik etkisi şu şekilde;

TYT: 40
AYT Matematik: 30
AYT Fizik: 10
AYT Kimya: 10
AYT Biyoloji: 10

EŞİT AĞIRLIK PUAN HESAPLAMA

Eşit Ağırlık puan hesaplamada derslerin yüzdelik etkisi şu şekilde;

TYT: 40
AYT Matematik: 30
AYT Edebiyat: 18
AYT Tarih-1: 7
AYT Coğrafya-1: 5

SÖZEL PUAN HESAPLAMA

Sözel puan hesaplamada derslerin yüzdelik etkisi şu şekilde;

TYT: 40
AYT Türk Dili ve Edebiyatı: 18
AYT Tarih-1: 7
AYT Coğrafya-1: 5
AYT Tarih-2: 8
AYT Coğrafya-2: 8
AYT Felsefe Grubu: 9
AYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi/İlave Felsefe Grubu: 5

YABANCI DİL PUAN HESAPLAMA

Yabancı Dil puan hesaplamada derslerin yüzdelik etkisi şu şekilde;

TYT:40
YDT: 60

YKS VE TYT PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN 

18-06/28/yks-puan-hesaplama.jpg

YKS PUAN HESAPLAMA SİSTEMİ

2018 YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya temel matematik testlerinin birinden en az 0.5; Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin birinden en az 0.5 puan elde edilmesi gerekecek.

18-07/01/sm-ysk.jpg

ÖSYM'DEN YSK AÇIKLAMASI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, "ÖSYM'nin tarihinde şu ana kadar gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonu YKS'nin iki oturumu da sorunsuz şekilde tamamlandı" dedi. ÖSYM Başkanı Özer, "YKS'nin tüm oturumlarının soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarının bu akşam ÖSYM web sitesinden yayımlanacağını" söyledi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) lojistik olarak ÖSYM tarihinde bir hafta sonunda gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonu olduğunu belirterek, "Her iki oturum da tüm sınav merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı" dedi. Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) dün, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri'nin (AYT) ise bugün tamamlandığını ifade etti.

TYT oturumuna 2 milyon 381 bin 784 adayın, bugünkü AYT oturumuna ise 2 milyon 19 bin 853 adayın başvurduğuna işaret eden Özer, "Bu sınav, şu ana kadar lojistik olarak ÖSYM’nin tarihinde bir hafta sonunda gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonuydu. Her iki oturum da tüm sınav merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Böyle bir sınavı tüm paydaşlarımızla birlikte başarılı bir şekilde tamamlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sınav sonuçlarının tüm öğrencilerimize ve değerli ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bugün öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Testi'ne (YDT) 131 bin 453 adayın katılacağını belirten Özer, adaylara başarılar diledi.

'BU AKŞAM ÖSYM WEB SİTESİNDEN YAYIMLANACAK'

Özer, "Sınavın en büyük katılımlı iki oturumunun huzur ortamında ve sorunsuz olarak tamamlanmasında desteklerinden dolayı İçişleri Bakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza, YÖK Başkanımıza, Emniyet Genel Müdürümüze, Jandarma Genel Komutanımıza, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanımıza, valilerimize, kaymakamlarımıza, rektörlerimize, sınav koordinatörlerimize ve sınavda görev alan tüm sınav görevlilerimize en içten şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

ÖSYM Başkanı Özer, "YKS'nin tüm oturumlarının soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarının bu akşam ÖSYM web sitesinden yayımlanacağını" sözlerine ekledi.

AA 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN