YSK yurt dışı seçmen sorgulama tıkla! | Yurtdışında oy kullanma işlemleri nasıl yapılır?

YSK yurt dışı seçmen sorgulama tıkla!  | Yurtdışında oy kullanma işlemleri nasıl yapılır?

Türkiye'de 1 Kasım'da düzenlenecek 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışında oy verme işlemleri 8 Ekim'de başladı. Pki YSK yurt dışı seçmen sorgulama nasıl yapılır? Yurt dışında oy kullanma işlemleri nasıl yapılır? Yurt dışı oy kullanma yerleri neler? Ayrıntılar haberimizde.

Türkiye 1 Kasım'da erken seçime gidiyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da 1 Kasım seçimlerinde oy kullanacak. Peki yurt dışı oy nerelerde kullanılacak? Yurt dışı oy kullanma işlemleri neler. YSK seçmen sorgulama nasıl yapılır. Oy kullanma işlemleri hangi saatler arasında yapılır? 

Yurt dışı oy kullanma işlemleri ne zaman başlıyor?

Türkiye'de 1 Kasım'da düzenlenecek 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yarın Avrupa'nın bazı ülkelerinde oy kullanma işlemi başlayacak. En fazla Türk vatandaşının yaşadığı Almanya’nın yanı sıra Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki seçmenler yarından itibaren 25 Ekim’e kadar oy kullanabilecek.

21 ülkede sandık kurulacak

Avrupa'nın 21 ülkesinde 52 noktada kurulacak sandıklarda oy kullanma işlemi bütün ülkelerde 25 Ekim’de sona erecek. Kimi ülkelerde elçilik ya da konsolosluklarda sandıklar kurulurken, gurbetçiler bazı yerlerde ise sergi sarayları ve spor salonlarında oy verebilecek.

YSK YURT DIŞI SEÇMEN SORGULAMASI TIKLAYIN

Yurt dışında oy kullanma işlemleri saat kaçta başlayacak?

YSK’nın belirlediği takvime göre yurt dışında oy kullanma süreleri şöyle:

"Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre, KKTC'de 8-25 Ekim'de 18 gün, Avustralya'da 16-25 Ekim'de 10 gün, ABD'de 17-25 Ekim'de 9 gün, Norveç'te 19-25 Ekim'de 7 gün, Hollanda'da 21-25 Ekim'de 5 gün, Birleşik Krallık ve Romanya'da 22-25 Ekim'de 4 gün, Bulgaristan, İtalya, Kanada, Suudi Arabistan ve Türkmenistan'da 23-25 Ekim'de 3 gün, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Cezayir, İsrail, İsveç, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Rusya ve Yunanistan'da 24-25 Ekim'de 2 gün, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Çek Cumhuriyeti, Çin, Finlandiya, Güney Afrika, Gürcistan, İran, İrlanda, İspanya, Japonya, Katar, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Macaristan, Mısır, Özbekistan, Polonya, Sudan, Tayland, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yeni Zelanda'da 25 Ekim'de 1 gün."

Almanya’da 13, Fransa’da 6 merkezde oy kullanılacak

YSK’nın verilerine göre, yurt dışında kayıtlı toplam 2 milyon 880 bin 599 seçmenden 1 milyon 411 binin yaşadığı Almanya’da 8 Ekim’de başlayacak oy verme işlemi 25 Ekim’de sona erecek. Almanya’da Berlin, Stuttgart, Karlsruhe, Münih, Nürnberg, Mainz, Frankfurt, Köln, Essen, Düsseldorf, Münster, Hannover ve Hamburg başkonsolosluklarında oy verilebilecek.

Yaklaşık 315 bin civarında seçmenin bulunduğu Fransa’da da gurbetçiler Bordeaux, Lyon, Marsilya, Nnates, Paris ve Strazburg başkonsolosluklarında oluşturulacak merkezlerde oy kullanacak.

Oy verme işleminin yarın başlayacağı, YSK’nın 7 Haziran’daki verilerine göre, 41 bin 126 vatandaşın yaşadığı Avusturya’da Türkler Bregenz, Salzburg ve Viyana, 131 bin 104 Türk’ün ikamet ettiği Belçika’da Anvers ve Brüksel, 32 bin 381 kayıtlı seçmene sahip Danimarka’da Kopenhag başkonsolosluklarında oy verebilecek.

91 bin 950 kişi seçmenin bulunduğu İsviçre’de Cenevre ve Zürih başkonsolosluklarıyla Bern Büyükelçiliğinde sandıklar kurulurken, 94 bin 816 kişinin bulunduğu KKTC’de ise Lefkoşa Büyükelçiliğinde oy kullanılabilecek.

LAHEY/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN