2015 Ramazan bayramı ne zaman?

2015 Ramazan bayramı ne zaman?

Bu yıl Ramazan ayının yaz günlerine denk gelmesiyle yaz tatili planlarını da vatandaşlar, Ramazan bayramı ile birleştirme çabasındalar. Peki, 2015 Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Ramazan ayı 18 Haziran günü başladı. Ramazan bayramı ise 17 Temmuz Cuma günü kutlanacak. Ramazan ayı ile birlikte okullarda kapandı vatandaşlar şimdi ise Ramazan bayramı ile birleştirme çabasındalar. Bu yıl Ramazan ayının yaz günlerine denk gelmesiyle yaz tatili planları da, vatandaşlar Ramazan bayramı ile birleştirme çabasındalar. Peki, 2015 Ramazan Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak? Ramazan Bayramı, 17 Temmuz 2015 Cuma günü başlayacak. 18 Temmuz bayramın ikinci günü, 19 Temmuz pazar ise Ramazan bayramı 3. günü kutlanacak. Bayram tatili 3 gün sürecek ve Cuma günü başlayıp, Pazar günü bitecek.

Ramazan bayramı 17 Temmuz'da kutlanacak

2015 Ramazan Bayramı ise 17 Temmuz Cuma günü kutlanacak. Ramazan Bayramı, Müslümanların oruç tutma ayı olan Ramazan ayının ardından 3 gün boyunca kutlanan dini bayramın adı olarak kabul edilir.  Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan "Arefe günü" olarak kabul edilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN