Teravih namazı kaç rekat ve nasıl kılınır?

Teravih namazı kaç rekat ve nasıl kılınır?

İlk teravih namazı bu akşam kılınacak. Peki, Teravih namazı kaç rekat nasıl kılınır? Teravih namazı hangi saatler arası kılınır? Teravih namazı kaç rekat nasıl kılınır? Teravih namazında nasıl niyet edilerek kılınır?

İlk teravih namazı bu akşam kılınacak. Teravih namazı Ramazan ayı boyunca her gece kılınan bir namazdır. Teravih namazı 20 rekat olarak kılınabilir. Peki, Teravih namazı nedir? Teravih namazı hangi saatler arası kılınır?  Teravih namazı kaç rekat nasıl kılınır? Teravih namazında nasıl niyet edilerek kılınır? 

Teravih namazı farz mı sünnet mi?

Teravih namazı Ramazan ayı boyunca her gece kılınan bir namazdır. Teravih namazı 20 rekat olarak kılınabilir. Teravih namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar, sabah namazı vakti girinceye kadar devam eder. Teravih namazı yatsıya bir sünnet olduğu için, vitir namazı teravihten sonra kılındığı gibi, önce de kılınabilir. Bu sebeble teravihin bir kısmında imama yetişen bir kimse, imam vitre kalkınca imamla beraber önce vitri kılıp sonra teravihten kılamadıklarını kaza etmesi caizdir. Teravih namazı vakti içinde kılınmazsa, vakti dışında ne cemaatle, ne de tek başına kaza edilemez. Ramazan ayında kılınan Teravih namazı farz değil sünnettir. 

Teravih namazı nedir?

İlk teravih namazları bugün kılınacak. Sözlükte rahatlatmak, dinlendirmek anlamlarına gelen terviha kelimesinin çoğulu olan teravih, dini bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir. Teravih namazını dört rekatta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekatta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekatının sonunda bir miktar oturulup dinlenmek müstehaptır.

Teravih namazı nasıl kılınır?

Teravihi en faziletli kılma şekli, 10 selam ile ikişer rekatlar halinde kılmaktır. Yaygın olan kılma şekli ise, 4 rekatta bir selam vermek suretiyle kılmaktır. 6 rekatta bir selam vererek de kılınabilir. Teravihi iki rekatta bir oturmak suretiyle tek selamla 20 rekat birden kılmak da mümkün. Ancak gece namazlarını 8 rekattan çok olarak bir selamla kılmak mekruh olduğundan teravihi de bu tarzda kılmamalıdır. Teravih kaç selamla kılınırsa kılınsın, iki rekatta bir mutlaka oturarak kılınmalıdır. Eğer iki rekattan sonra oturmayıp 4 rekatta bir oturulmuş ise, o 4 rekatlar iki rekat sayılır. Selam verilmese bile, her iki rekat sonunda mutlaka oturulmalıdır. Teravih namazı dörder dörder kılınıyorsa ilk oturuşta Tahiyyat'dan sonra salavatlar da okunur. Bu, sünnet-i müekkededir. Ayrıca 3. rekaatın başında da Fatiha'dan önce yine Sübhaneke okunur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN