Afrin şehitlerine acı veda

Afrin şehitlerine acı veda

TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 8 asker son yolculuğuna uğurlanıyor. Aydın şehidi Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek'in cenaze töreninde kız kardeşi ve nişanlısının askeri üniforma giydikleri görüldü. Şehidin kız kardeşi Nimet Dinek'in "Ağabey bizi nerelere bıraktın", nişanlısının "Daha düğün yapacaktın. Evlenecektik. Bırakıp gittin bizi" diye feryat etmesi yürekleri dağladı. Isparta şehidi Uzman Çavuş Burhan Açıkkol'un 7 yaşındaki kardeşi ağabeyinin fotoğrafını defalarca öptü.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen 25 yaşındaki̇ Recep Çeti̇n Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Çetin'in Türk bayrağına sarılı naaşı askeri uçakla Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına getirildi. Burada düzenlenen askeri törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katıldı.

18-03/02/es2.jpg

Şehidin cenazesi daha sonra Reşadiye Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin babası Eyüp Çetin (54), annesi Sevgi Çetin (46), eşi Yeter Çetin (23) ile kız kardeşi Seda Çetin (20) ile yakınları da törenin yapılacağı caminin avlusunda Valilik tarafından kendileri için ayrılan taziye alanına geçti.

TÖRENEN SİYASİ İSİMLER KATILDI

Buradaki törene Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdür Engin Dinç, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

18-03/02/es1.jpg

Bir çocuk babası şehidin naaşı, İl Müftüsü Bekir Gerek'in kıldırdığı namazın ardından top arabasına konuldu. Çetin'in cenazesi, askeri törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi.

HATAY: Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe, memleketi Hatay'ın Payas ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Gökçe'nin naaşı, Payas ilçesinde Karacami Mahallesi'ndeki babaevine götürülerek helallik alındı.

Daha sonra Payas Mezarlık Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hatay Valisi Erdal Ata, bazı milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Özlü, şehidin babası Mustafa Gökçe ve yakınlarına taziyelerini iletti. 

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Gökçe'nin cenazesi Payas Şehitliği'nde toprağa verildi.

'BURALAR ÇOK SİSLİ DUMANLI'

AYDIN: TSK'nın Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 22 yaşındaki Mehmet Dinek'in cenazesi, Aydın'ın Nazilli ilçesindeki babaocağına getirildi.  Şehit Dinek'in iki gün önce annesiyle görüşüp "Buralar çok sisli, dumanlı. Afrin'e gideceğiz. Hakkını helal et" dediği belirtildi. 

18-03/02/ayd.jpg

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Afrin kırsalındaki Hac Bilal Köyü Kel Tepe bölgesinde, güvenlik güçleri ile PYD/YPG'li teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen 8 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek'in şehadet haberi, ailesinin yaşadığı Aydın'ın Nazilli ilçesi ile memleketi Denizli'de büyük üzüntü yarattı. Nazilli'de boyacılık yapan baba Kenan Dinek (48) ile ev hanımı annesi Sezgül Dinek (46), kız kardeşi Nimet Dinek (20) ve 6 ay önce 17 Eylül 2017'de nişanlandığı Huriye Alaca, acı haberle büyük üzüntü yaşadı. Şehidin babaocağına Türk bayrağı asıldı, aile yakınları ve komşuları taziye ziyaretleri gerçekleştirdi. Törenden önce şehit evine asılan Türk bayrağının yanına, MHP bayrağı asıldı. Valiliğin uyarısıyla, parti bayrağı şehit evinden kaldırıldı sadece Türk bayrağı kaldı. 1.5 yıl önce uzman çavuş olduğu öğrenilen şehit Mehmet Dinek'in annesinin 1 ay önce trafik kazası geçirdiği ve sol ayağının kırıldığı, alçıya alındığı öğrenildi.  Ayrıca şehidin 2 gün önce annesiyle görüşüp "Buralar çok sisli, dumanlı. Afrin'e gideceğiz. Hakkını helal et" dediği belirtildi. 

KARDEŞİ VE NİŞANLISINDAN ASKER ÜNİFORMASI

Şehit Mehmet Dinek'in cenazesi ise önce havayoluyla İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na getirildi. Ardından oluşturulan konvoyla, karayolu ile Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı İstiklal Mahallesi 520 Sokak'taki babaevine getirildi. 3 bini aşkın Nazillili, helalik alınması için baba ocağına getirilen şehidini yalnız bırakmadı.

DAHA DÜĞÜN YAPACAKTIK

Ev önünde şehidi karşılayanlar arasında yer alan kız kardeşi Nimet Dinek ile nişanlısı Huriye Alaca'nın askeri üniforma giydikleri görüldü. Şehidin kız kardeşi Nimet Dinek'in "Ağabey bizi nerelere bıraktın", nişanlısının "Daha düğün yapacaktın. Evlenecektik. Bırakıp gittin bizi" diye feryat etmesi yürekleri dağladı. Kazadan dolayı ayağı alçılı olduğu için koltuk değneğiyle ve yakınlarının yardımıyla ayakta durabilen şehidin annesi Sezgül Dinek'in "Yavrum. 2 gün önce daha yeni görüşmüştük. Bırakıp gittin bizi" haykırışı evin önündekileri de ağlattı. Başta baba Kenan Dinek olmak üzere aile fertleri gözyaşlarını tutamayarak, şehidin tabutuna sürekli sarıldı. Evin önünden helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, törenin yapılacağı ve toprağa verileceği memleketi Denizli'nin Tavas ilçesinin Çalık Mahallesi'ne gönderildi. Askerlerin omzuna aldığı şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konup karayoluyla Denizli'ye uğurlandı. İlçe sakinleri terör örgütüle lanet sloganları attı. Şehidi Nazilli'de 3 bini aşkın vatandaşın yanı sıra Vali Yavuz Selim Köşger, İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, ildeki kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri de yalnız bırakmadı. 

İZMİR: Şehit Jandarma Astsubay Uğur Palancı, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Palancı’nın naaşının Gaziemir ilçesindeki Gülhane Camisi'ne getirilişi sırasında tekbir getirildi.

Şehidin annesi, emekli polis olan babası ve kardeşleri katafalka konan tabutun başından bir an olsun ayrılmadı.

18-03/02/zm.jpg

AFRİN'E 10 GÜN ÖNCE GİTMİŞTİ

Cuma namazının ardından şehidin naaşı top arabasına konuldu. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Kadifekale Hava Şehitliğine defnedildi.

Mardin'in Artuklu ilçesine kayıtlı ve bekar olan Uğur Palancı’nın 10 gün önce Afrin’e göreve gittiği öğrenildi.

18-03/02/zz.jpg 

ISPARTA:Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol'un (24) cenazesi Isparta'da toprağa verildi.

Şehit Açıkkol'un Türk bayrağına sarılı naaşı helallik alınması için merkeze bağlı Yazısöğüt köyündeki babaevine getirildi. Daha sonra şehit Açıkkol için Valilik önünde düzenlenen törene, şehidin yakınları, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, askeri ve mülki erkan, ile vatandaşlar katıldı.

AĞABEYİNİN CEKETİYLE TÖRENE KATILDI

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu şehidin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

18-03/02/cook.jpg

İhsan Açıkkol ağabeyinin askeri ceketiyle törene katıldı. 

10 BİN KİŞİ UĞURLADI

İl Müftüsü Mevlüt Şahiner'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Açıkkol'un Türk bayrağına sarılı naaşı, binlerce kişinin katılımıyla mezarlığa götürüldü.

18-03/02/burhan.jpg

Törene katılanlar tekbir getirip, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun ABD", "Burhanlar ölmedi", "Burhan ölmedi" sloganı attı. Şehidin naaşı Karaağaç Mezarlığı'nda bulunan Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

18-03/02/burhan2.jpg

ISPARTA-HATAY-İZMİR-AYDIN-ESKİŞEHİR/AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN