Antalya Havalimanı'nında hortum kabusu! Otobüs devrildi, uçak hasar aldı

Antalya Havalimanı'nında hortum kabusu! Otobüs devrildi, uçak hasar aldı

Antalya Havalimanı'nda etkili olan hortum nedeniyle, apronlarda yolcu transferi sağlayan otobüslerden biri devrildi. Meydana gelen kazada 12 kişi yaralandı. Açıklama yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bir polis helikopteri ile bir uçağın da hasar aldığını belirterek, "Uyarılar dışında dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıyoruz" dedi.

Şiddetli yağış ve fırtınanın vurduğu Antalya'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Zaman zaman etkili olan hortumlar nedeniyle zor anlar yaşanan Antalya'dan gelen son görüntülerde, havalimanında yaşanan korkunç anlar saniye saniye görüntülendi.

OTOBÜS DEVRİLDİ: 10 YARALI

Havalimanında şiddetli fırtına nedeniyle hortum oluştu, bir otobüsün devrilmesi sonucu 10 kişi yaralandı. Öte yandan hortumun yarattığı hasar nedeniyle uçuşlarda da aksamalar yaşanıyor.

HORTUM ANINI YOLCULAR GÖRÜNTÜLEDİ

Antalya Havalimanı'nı vuran hortum, aprondaki otobüste uçağa binmek için bekleyen bir yolcu tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

19-01/26/81aaaae24aada67d3554e63bc1a946ca.jpg

Apronda ilerleyen hortumun uçağın yanından geçtiği anlar görüntülere anbean yansıdı.

'UYARILAR DIŞINDA DIŞARIYA ÇIKMAYIN'

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kentte şiddetli yağış ve fırtınanın etkili olduğunu söyledi. AntalyaHavalimanı'nda hasar oluştuğunu aktaran Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Aprondaki uçaklara yolcu taşımakta kullanılan merdivenlerden biri ve bir otobüs devrildi. Polis helikopterlerinden birinde ve bir uçakta hasar var. Buradaki olumsuz hava şartlarından dolayı 12 yaralı var. Vatandaşlardan ricam, meteorolojik uyarıları dikkate alsınlar. Bu uyarılar ölçüsünde dışarıya çıksınlar. Uyarılar dışında dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıyoruz." 

19-01/26/aw606711_06.jpg

YERLEŞİM YERLERİ, SERALAR ZARAR GÖRDÜ

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan hortum, yerleşim yerlerine ve seralara zarar verdi. Hortum nedeniyle Suriyeli oldukları belirtilen 3'ü çocuk 5 kişi yaralandı.

Antalya'da geçen çarşamba başlayan, dün öğlen saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağış ve fırtına etkisini sürdürüyor. Fırtına, kent merkezinin yanı sıra Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerinde etkili oluyor. Fırtına nedeniyle pek çok yerde ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrildi, tabelalar uçtu. Gök gürültülü yağış nedeniyle oluşan su birikintileri trafikte bulunan sürücülere zor anlar yaşattı. Yağışın etkisiyle kent bazı bölgelerine gece boyunca elektrik verilemedi.

19-01/26/aw606711_05.jpg

HORTUM NEDENİYLE 5 KİŞİ YARALANDI

Antalya'nın Kumluca ilçesinde meydana gelen hortum nedeniyle 5 kişi yaralandı. AA'nın haberine göre, Salur Mahallesi'nde etkili olan yağış ve hortum, seralar ile tarım arazilerine zarar verdi. Hortum nedeniyle Suriyeli oldukları belirtilen 3'ü çocuk 5 kişi yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Kumluca Devlet Hastanesi ile özel hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

19-01/26/b4e5c1793ea0b8145897b01c9b490843.jpg

DERE TAŞTI, DEV DALGALAR OLUŞTU

Öte yandan Antalya kent merkezinde de kuvvetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Fırtına nedeniyle Konyaaltı Sahili'nde dev dalgalar oluştu. Kuvvetli yağış nedeniyle Konyaaltı ilçesindeki Boğaçayı Deresi taştı. Çakırlar mevkiindeki köprü, suların üzerinden aşması nedeniyle trafiğe kapatıldı.

ÜNİVERSİTELİ BUSE ARANIYOR

Antalya'nın Kemer ilçesindeki hortumda, bulunduğu aracın dereye sürüklenmesiyle kaybolan Buse Acar'ı arama çalışmaları yeniden başladı. Kemer Sanayi Sitesi önünde başlayan çalışmalara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ekipleri, İl Jandarma Komutanlığı Sualtı ekibi, İl Deniz Şube Müdürlüğüne bağlı dalgıç polisler ve İl Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına bağlı arama kurtarma timleri katılıyor. Kayıp üniversite öğrencisini arama çalışmalarını, babası Ahmet Acar da takip ediyor. Baba Acar'ın isteği üzerine çalışmalar derenin Antalya-Kumluca kara yoluna yakın bölgede yoğunlaştırıldı. Çalışmalar, bölgedeki kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle güçlüklü sürdürülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN