Betondan tabutlara neşter vurulacak

Betondan tabutlara neşter vurulacak

Karadeniz’de ölüm vadileri şeklinde anılan riskli bölgeler için düzenleme geliyor. Son günlerde ani sağanak yağışların neden olduğu yıkımların ardından tekrar gündeme gelen tehlikeli yapıları değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Risk taşıyan binaları bir ay içinde tespit edeceğiz. Ardından da en acillerinden başlayıp yıkacağız” dedi.

Türkiye son haftalarda ani sağanak yağışların neden olduğu sel ve taşkınlara sahne oldu. Özellikle Karadeniz bölgesinde son bir haftada 10 kişinin ölümüne neden olan sel felaketlerinde Trabzon Araklı’daki kayıp 2 kişi için arama çalışmaları da sürüyor. İlçede son olarak dün kimliği tespit edilemeyen bir kişinin cesedi daha bulundu. 7 binanın yıkıldığı faciadan sonra da, bölgede özellikle dere yatakları ve vadilerde inşa edilen yapılaşmalar tekrar gündeme geldi. Bölgede son olarak kaçak yapılar tartışma yaratmıştı. 15 Haziran’da sona eren İmar Barışı düzenlemesinden kısa süre önce 1 milyona yakın kişinin Yapı Kayıp Belgesi almak için başvuru yaptığı ortaya çıkmıştı. Ancak bu yapılar içinde gelişigüzel inşa edilen kaçak binalar olduğu tespit edildi. Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürü Uğur Korkmaz da “Düzenleme 31 Aralık 2017’den önceki yapıları kapsıyor. Bu tarihten sonra inşa edildiği tespit edilen yapılar için verilmiş olan Yapı Kayıt belgeleri iptal ediliyor” dedi.  

Dün ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, riskli yapılarla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Zorluoğlu, “Valilik uhdesinde belediyemizin de yakından destek vereceği bir komisyon kuruyoruz. Trabzon’daki tüm ana dere vadilerinde risk taşıyan binaları bir ay içinde tespit edeceğiz. Bunları risk gruplarına göre ayıracağız ve en acillerinden başlayarak yıkacağız” dedi. Zorluoğlu, Araklı ilçesi Çamlıktepe ile Yeşilyurt mahallelerinde yaşanan sel ve heyelanların ardından, devletin ilgili birimlerinin tüm imkanlarını seferber ettiğini de söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında yapılan toplantı sonrasında, dere yataklarındaki risk taşıyan binaların kaldırılması konusunda eylem planı hazırlandığını ifade eden Zorluoğlu, hak sahiplerine TOKİ aracılığıyla yeni konutlar vereceklerini ve geçiş sürecinde de kira desteği sağlayacaklarını söyledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN