Bir çocuğun bomba şakası savaş uçaklarını kaldırdı

Bir çocuğun bomba şakası savaş uçaklarını kaldırdı

Singapur'da bir yolcu uçağında bomba olduğuna dair ihbar sonrası savaş uçakları havalandı. İhbarın bir çocuğun şakası olduğu ortaya çıktı.

Singapur Hava Kuvvetleri, 13 yaşındaki bir çocuğun şakası olduğu belirtilen sahte bomba ihbarı nedeniyle, Filipinler'in Cebu kentinden ülkeye gelen bir yolcu uçağına eşlik etmeleri için iki savaş uçağı havalandırdı.

BOMBA İHBARI ŞAKA ÇIKTI

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Scoot Havayolları'na ait uçakta 144 yolcu bulunuyordu. Şirketten yapılan açıklamada, 144 yolcu ve altı mürettebatın Changi Havaalanı'na güvenli bir şekilde ulaştıkları kaydedildi.

Singapur medyası, bomba şakası yapan 13 yaşındaki çocuğun, soruşturmada polisle işbirliği yaptığını aktardı.
Singapur Savunma Bakanı Ng Eng Hen ise olayın ardından, ülkesinin "aksi kanıtlanana dek bütün tehditleri ciddiye aldığını" söyledi.

Ng, "Ülkeye gelen Scoot uçağına eskort etmesi için iki savaş uçağı havalandırıldı ama yanlış alarm çıktı. Ancak Singapur Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri daima tetikte olacak" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN