Çok tehlikeli! Kobra zehri nedir? Ne işe yarar?

Çok tehlikeli! Kobra zehri nedir? Ne işe yarar?

Kobra zehri nedir çok merak ediliyor. Çünkü günümüzde kimya ve sağlık olmak üzere bazı alanlarda kullanılan madde arasında yer alıyor kobra zehri. Bu yüzden de sizler için kobra zehri nedir sağlıktan başka hangi alanlarda kullanılıyor haberimizde derledik.

Kobra zehri bir çok alanda kullanılan çok tehlikeli bir madde olarak karşımıza çıkıyor. Doğru kullanılmadığı taktirde bir silaha dönüşebilen kobra zehri nedir, ne işe yarar bütün detayları ile araştırdık. 

18-01/29/kobrayilani.jpg

Kobra zehri nedir?

Bir insanı kısa sürede öldürebilen kobra zehiri sağlık ve diğer alanlarda da kullanılıyor. Öldürücü özelliği bulunsa da, kobra zehiri günümüzde kimyasal silahların ayrıştırılması, kanser tedavisi, doping ve kozmetik sektöründe kullanılmakta.

Kobra zehirinin büyük bir bölümü protein ve polipeptitlerden oluşmaktadır. Kobra zehiri, yılanın gözlerinin arkasında yer alan tükürük bezlerinde üretilir. Yılan, avını ısırdığında 8-10 mm civarında olan dişleri ile ısırdığı yara kısmından zehirini içeriye enjekte eder.

Kral kobra zehiri, nörotoksiktir ve saldırdığı kişinin doğrudan merkezi sinir sistemine etki eder. Hızlıca şiddetli bir acı başlar ve zehir bulanık görüş, vertigo, uyku hali ve felç gibi durumlara yol açar. Zehirin etki ettiği ilerleyen dakikalarda kardiyovasküler çöküş meydana gelir ve saldırıya uğrayan kişi komaya girer. Son aşamada ise solunum yetmezliği ile birlikte ölüm meydana gelir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN